Fourcade vond zijn passie in de skisport, en dan met name in het biatlon. Bij zijn eerste Olympische Spelen in 2010 (Vancouver) wist hij gelijk een zilveren plak te veroveren in de massastart. Hij eindigde achter Evgeny Ustyugov. Zijn eerste gouden plak behaalde Fourcade bij de Olympische Spelen in 2014 in Soschi. Hij won daar maar liefst twee maal het goud: op de achtervolging en op het individuele nummer.
Fenomeen
Holmenkoll
Holmenkollen | Justine Braisaz-Bouchet wint na knotsgekke slotronde kristallen bokaal
20/03/2022 OM 13:05
Bij de Olympische Spelen in Pyeongchang liet Fourcade zien dat hij nog steeds van wereldklasse was. Hij wist maar liefst drie keer het goud te veroveren: bij de achtervolging, op de massastart en op de gemengde estafette. Fourcade wist door het behalen van deze medailles er voor te zorgen dat hij zich de beste Franse Olympiër aller tijden mag noemen. Voorlopig zit er nog geen rem op Martin Fourcade en we gaan zien hoeveel medailles hij bij de Olympische Spelen in 2022 (Peking) aan zijn imposante lijst mag gaan toevoegen…
Eurosport Player: altijd en overal live sport
Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Dus, wil je geen bal, crash of ontsnapping missen, ga dan naar eurosportplayer.nl. Een jaarabonnement is nu slechts € 3,99 per maand.
Holmenkoll
Holmenkollen | Justin Braisaz-Bouchet wint na knotsgekke slotronde kristallen bokaal
20/03/2022 OM 12:58
Holmenkoll
Holmenkollen | Eckhoff wint na sprint ook pursuit en is beste Noorse biatlete aller tijden
19/03/2022 OM 13:14