Eurosport

Tientallen medailles, 30 kaarsjes! Martin Fourcade is jarig…

Tientallen medailles, 30 kaarsjes! Martin Fourcade is jarig…
By Eurosport

The 14/09/2018 at 13:46Bijgewerkt The 14/09/2018 at 13:57

De vandaag jarige Martin Fourcade (30 jaar) werd geboren in Perpignan in het zuiden van Frankrijk. Zijn ouders hadden nooit kunnen denken dat hun zoon zou gaan uitgroeien tot één van de beste Olympiërs aller tijden.

Fourcade vond zijn passie in de skisport, en dan met name in het biatlon. Bij zijn eerste Olympische Spelen in 2010 (Vancouver) wist hij gelijk een zilveren plak te veroveren in de massastart. Hij eindigde achter Evgeny Ustyugov. Zijn eerste gouden plak behaalde Fourcade bij de Olympische Spelen in 2014 in Soschi. Hij won daar maar liefst twee maal het goud: op de achtervolging en op het individuele nummer.

Fenomeen

Bij de Olympische Spelen in Pyeongchang liet Fourcade zien dat hij nog steeds van wereldklasse was. Hij wist maar liefst drie keer het goud te veroveren: bij de achtervolging, op de massastart en op de gemengde estafette. Fourcade wist door het behalen van deze medailles er voor te zorgen dat hij zich de beste Franse Olympiër aller tijden mag noemen. Voorlopig zit er nog geen rem op Martin Fourcade en we gaan zien hoeveel medailles hij bij de Olympische Spelen in 2022 (Peking) aan zijn imposante lijst mag gaan toevoegen…

Eurosport Player: altijd en overal live sport