Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Niek Kimmann houdt breuk in knie over aan botsing met official

Sander Grasman

Gepubliceerd 26/07/2021 om 19:16 GMT+2

BMX'er Niek Kimmann botste vandaag tijdens een trainingsrit op het olympische circuit hard op een overstekende official. Het blijkt een incident met mogelijk verstrekkende gevolgen, want de Nederlander liep daarbij een breuk op in zijn knieschijf.

Niek Kimmann Olympics Rio 2016

Foto: Getty Images

PIJNLIJKE BEELDEN

Niek Kimmann deelde vanmiddag via social media beelden van zijn botsing op training met een overstekende official. De man had duidelijk niet gezien dat er achter de kunstmatige heuveltjes twee BMX'ers aan kwamen stormen. Het leek in eerste instantie vooral een kenmerkend voorbeeld van hoe het de Nederlandse atleten op tweewielers deze dagen vergaat in Tokio.

ERNSTIGE GEVOLGEN

In de podcast van het AD bracht Theo Bos echter het nieuws dat de gevolgen behoorlijk pijnlijk kunnen zijn. Kimmann heeft bij het incident namelijk een barst in zijn knieschijf opgelopen. Desondanks zal de 25-jarige Nederlander donderdag wel aan de start verschijnen van de voorrondes van het BMX-toernooi. 'Hij gaat met pijnstilling proberen te fietsen,' wist de oud-baanwielrenner te melden. Kimmann gold als een kanshebber voor een medaille.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympische basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie