Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Nederlandse tweemansbob sluit eerste dag af op plaats 24

Mathieu Hilgersom

Geupdate 14/02/2022 om 16:43 GMT+1

De Nederlandse tweemansbob heeft de eerste dag afgesloten op de 24ste plaats. Het duo Ivo de Bruin en Jelen Franjic kende een tegenvallende eerste run, maar herstelde zich in run twee. Ze klommen hierdoor drie plaatsen in het klassement.

Beijing 2022 | Nederlandse tweemansbob klimt dankzij tweede run in het klassement

De Bruin en Franjic begonnen slecht aan de dag. Het duo maakte in de eerste run van het olympisch debuut te veel fouten onderweg waardoor ze direct snelheid verloren. Lang stonden de Nederlanders met 1:00,46 op de laatste plaats, maar uiteindelijk bleven ze de duo's uit Trinidad en Tobago, Brazilië en Jamaica nog voor. Het resulteerde in de 27ste plaats.
picture

Beijing 2022 | Tweemansbob Ivo de Bruin en Jelen Franjic begint op de 27ste plaats

Tweede run

Het Nederlandse duo herstelde zich in run twee. Met 1:00,36 waren stuurman De Bruin en remmer Franjic een tiende sneller dan in de eerste run. Het betekende de achttiende tijd.
Hierdoor gingen zij de duo's van de stuurmannen Markus Treichl (Oostenrijk), de Rus Maxim Andrianov en Hunter Church uit de Verenigde Staten voorbij in het klassement.
picture

Beijing 2022 | Tweemansbob De Bruijn/Franjic hopen op tweede dag bij eerste twintig te eindigen

Duitsers aan de leiding

Na twee runs gaat de bob van stuurman Francesco Friedrich aan de leiding. De Duitser zette met 59,02 de snelste tijd neer in de eerste run, maar zag zijn landgenoot Johannes Lochner in de tweede poging dichterbij komen.
Friedrich scoorde 59,36 en Lochner 59,27. Het verschil na de eerste dag is 0,15 seconden in het voordeel van Friedrich. De Rus Rotislav Gaitiukevich staat op de derde plaats (+0,94).

Ontknoping op dinsdag

Op dinsdagmiddag staan de laatste twee runs op het programma. De start is om 13.15 uur.
De Buin en Franjic komen ook in actie met de viermansbob. De eerste twee runs staan gepland op zaterdag. Run drie en run vier zijn op zondag.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie