Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Nouchka Fontijn zeker van een medaille in het boksen

Sander Grasman

Geupdate 31/07/2021 om 12:14 GMT+2

Nouchka Fontijn wint haar kwartfinale van de Canadese Tammara Thibault en is zeker van een medaille bij het boksen.

Tokyo 2020 | Nouchka Fontijn verzekerd van medaille na winst kwartfinale

De eerste ronde van het duel ging naar de Canadese, maar bij haar stroomden de krachten gaandeweg steeds meer weg terwijl de Rotterdamse met veel energie de aanval bleef zoeken. Dat zag de jury ook en zij riep Fontijn dan ook unaniem uitgeroepen tot winnaar.

REVANCHE

In haar halve finale treft Fontijn een goede bekende. Lauren Price was haar tegenstandster in de WK-finale van 2019. Na die wedstrijd werd de Nederlandse in eerste instantie uitgeroepen tot winnares, maar Price ging in beroep en kreeg alsnog de wereldtitel toegewezen.
Volgende week vrijdag kan Fontijn zich dus voor die discutabele nederlaag revancheren.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympische basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie