Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Diriyah | Wehrlein grijpt met tweede zege de macht in de Formule E, Dennis weer tweede

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 26/03/2023 om 12:15 GMT+2

Pascal Wehrlein heeft dit weekend in Diriyah goede zaken gedaan in de Formule E. De Duitser won de eerste E-Prix na een inhaalrace en zegevierde ook in de tweede race, nadat hij opnieuw een inhaalrace op poten had gezet. Dit keer niet vanaf de negende, maar vijfde startpositie. Jake Dennis werd opnieuw tweede.

Diriyah | Wehrlein grijpt met tweede zege de macht in de Formule E, Dennis weer tweede

Dankzij zijn twee overwinningen is Wehrlein nu koploper in het klassement, met een kleine voorsprong op Dennis. Dennis won eerder de openingsrace in Mexico-Stad, maar in Saoedi-Arabië stond er – tijdens de race althans – geen maat op de Porsche-coureur.
Opnieuw kwam Wehrlein sterk opzetten met dank aan goede tactische keuzes, onder meer door zijn aanvalsmodus optimaal te benutten. Na alle coureurs op deze magische knop hadden gedrukt en het extra vermogen weer werd ingetrokken, lag hij op kop.
picture

Diriyah | Wehrlein stoomt vanaf plek negen naar overwinning, Dennis klimt naar plek twee

Voorsprong

Ook Dennis werd weer beter en beter naarmate de race, nadat de kopgroep het in de openingsfase had mogen uitvechten. Na een safetycarfase, noodzakelijk vanwege een crash van Nico Müller, probeerde Dennis (Andretti Autosport) zelfs om Wehrlein in te halen, maar dat bleek niet mogelijk.
Wehrlein slaagde er ondanks de opgevoerde druk in om iets van een voorsprong op te behouden en die in het vervolg ook te behouden. Net als in de eerste race kreeg Dennis op die manier in de ultieme slotfase niet meer de kans om de volgorde nog om te draaien.
picture

Mexico-Stad | Jake Dennis wint openingsrace Formule E voor ambitieus Andretti

Vandoorne

René Rast reed in zijn McLaren naar de derde plaats, terwijl Stoffel Vandoorne namens Dragon Racing opnieuw geen indruk wist te maken. De Belgische wereldkampioen in de Formule E overtuigt zijn titel nog niet echt overtuigend en bezit na drie races slechts één puntje.
Wehrlein is dankzij zijn overwinningen in Diriyah de nieuwe leider met 62 punten, gevolgd door Dennis met 62. Het lijkt voorlopig een tweestrijd, want Sébastien Buemi staat derde met de helft; 31 punten. De volgende race is over twee weken in Hyderabad en dan hoopt ook Robin Frijns weer van de partij te zijn, al is dit nog niet bevestigd.
picture

Mexico-Stad | Robin Frijns breekt pols bij crash in eerste ronde van nieuw seizoen Formule E

WAAR KIJK JE?

Formule E kijk je live en reclamevrij op de platforms van Eurosport en discovery+. Van de eerste E-Prix in Mexico City tot en met de afsluitende race in Londen, wij zijn van de partij met Nederlands commentaar. Kijk wie er in de voetsporen treedt van Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie