Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Diriyah | Wehrlein stoomt vanaf plek negen naar overwinning, Dennis klimt naar plek twee

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 13/02/2023 om 12:13 GMT+1

Pascal Wehrlein heeft de eerste E-Prix van Diriyah gewonnen. Wehrlein kwam op het Saoedische stratencircuit in de slotfase onder druk te staan van Jake Dennis, maar stelde de overwinning veilig. Opvallend genoeg reed zowel Wehrlein als Dennis een inhaalrace.

Diriyah | Wehrlein stoomt vanaf plek negen naar overwinning, Dennis klimt naar plek twee

Na een tegenvallende kwalificatie startte Wehrlein in zijn elektrische Porsche vanaf de negende plek, terwijl Dennis (Andretti Autosport) zelfs vanaf de elfde startpositie moest beginnen. Het is voor het eerst in de Formule E dat twee rijders zo laag startten om alsnog op het podium te eindigen.
De Duitser bekroonde zijn inhaalrace met een inhaalactie waarbij de leiding van de race op het spel stond. Wehrlein was Sam Bird duidelijk te snel af en kwam zo op zegekoers te liggen. Ondanks de jacht naar voren was Wehrlein voorzichtig genoeg met zijn batterij om in de slotfase nog wat extra vermogen in te zetten.
picture

Mexico-Stad | Jake Dennis wint openingsrace Formule E voor ambitieus Andretti

Vandoorne valt tegen

Dat was nodig ook, omdat Dennis nog iets sneller onderweg was. Eventjes hoopte Dennis nog een serieus gevecht om de winst te kunnen aangaan, maar dit bleek iets te veel van het goede. Hij moest zich tevreden stellen met plaats twee. Sam Bird (Jaguar) werd derde.
Regerend Formule E-wereldkampioen Stoffel Vandoorne finishte slechts als elfde, waarmee de teller na twee races op slechts één puntje staat. De Belg rijdt niet langer voor Mercedes, dat uit de klasse stapte, maar verdedigt nu de kleuren van Dragon Racing. Robin Frijns ontbreekt in Saoedi-Arabië als gevolg van een pittige handblessure na een crash bij de seizoensopener in Mexico-Stad.
De tweede E-Prix van Diriyah volgt zaterdag.
picture

Mexico-Stad | Robin Frijns breekt pols bij crash in eerste ronde van nieuw seizoen Formule E

WAAR KIJK JE?

Formule E kijk je live en reclamevrij op de platforms van Eurosport en discovery+. Van de eerste E-Prix in Mexico City tot en met de afsluitende race in Londen, wij zijn van de partij met Nederlands commentator. Kijk wie er in de voetsporen treedt van Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie