Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Mexico-Stad | Jake Dennis wint openingsrace Formule E voor ambitieus Andretti

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 26/03/2023 om 12:16 GMT+2

Jake Dennis is de oppermachtige winnaar geworden van de openingsrace van seizoen 2023 in de Formule E. De Brit komt uit voor het ambitieuze Andretti Autosport, dat niets liever wil dan met Cadillac startrecht verkrijgen in de Formule 1. Deze overwinning komt dan ook op een prettig moment.

Jake Dennis of Great Britain and Avalanche Andretti drives during the 2023 Hankook Mexico City E-Prix Round 1 at Autodromo Hermanos Rodriguez on January 14, 2023 in Mexico City

Foto: Getty Images

Dennis behoorde vooraf al tot de favorieten, maar maakte in de kwalificatie een foutje en moest daarom als tweede van start. Na twaalf ronden vond Dennis het welletjes en passeerde hij Lucas di Grassi, die een foutje maakte en slecht uit de eerste bocht kwam na het lange rechte stuk.
Vanaf dat moment leek Dennis onderweg naar de overwinning en die greep hij ook, maar niet nadat zijn ruime voorsprong in eerste instantie teniet was gedaan door inzet van de safetycar. Edoarda Mortara was gespind en de wedstrijdleiding vond het te gevaarlijk om de marshals onbeschermd aan het werk te zetten.
picture

Mexico-Stad | Robin Frijns breekt pols bij crash in eerste ronde van nieuw seizoen Formule E

Dominant

Zodra het veld weer werd vrijgegeven, bevestigde Dennis dat hij verreweg de sterkste was op het op hoogte gelegen circuit in de Mexicaanse hoofdstad. Dennis bouwde aan de finish een marge op van bijna acht seconden ten opzichte van nummer twee Pascal Wehrlein. Di Grassi werd derde.
Regerend wereldkampioen Stoffel Vandoorne kwam na 41 ronden niet verder dan de tiende plaats en slechts één punt. De Belg rijdt dit seizoen niet langer voor Mercedes, dat een punt heeft gezet achter deelname, maar Penske.
picture

Formule E | Seizoen 2023 staat voor de deur - dit is het geluid van de elektrische raceklasse!

Frijns

De start van Vandoorne was wellicht teleurstellend, maar nog altijd stukken beter dan het eerste optreden van 2023 van Robin Frijns. De Nederlander had al een slechte winter achter de rug, crashte in de eerste ronde en liep daarbij een polsbreuk op.
picture

Formule E | Vandoorne volgt in Seoul De Vries op als wereldkampioen

WAAR KIJK JE?

Formule E kijk je live en reclamevrij op de platforms van Eurosport en discovery+. Van de eerste E-Prix in Mexico City tot en met de afsluitende race in Londen, wij zijn van de partij met Nederlands commentaar. Kijk wie er in de voetsporen treedt van Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie