Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Mexico-Stad | Robin Frijns breekt pols bij crash in eerste ronde van nieuw seizoen Formule E

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 26/03/2023 om 12:16 GMT+2

Hij had al geen goede winter achter de rug, maar het nieuwe seizoen Formule E is voor Robin Frijns nóg slechter gestart dan hij vooraf had verwacht. De Nederlander kende in de eerste ronde van seizoen 2023 tijdens de E-Prix van Mexico-Stad een aanvaring met Norman Nato en bij die crash brak Frijns zijn pols.

Mexico-Stad | Robin Frijns breekt pols bij crash in eerste ronde van nieuw seizoen Formule E

Frijns had zich slechts als negentiende gekwalificeerd in de nieuwe, derde generatie Formule 3-auto’s, die in Mexico hun première beleefden. Het team van Abt heeft een slechte winter achter de rug, met allerlei problemen, waardoor een tegenvallend belang allang was ingecalculeerd.
Een crash met gevolgen is echter het andere uiterste. Frijns raakte de achterkant van de wagen van Nato en die impact was voldoende om serieuze schade achter te laten. Frijns klaagde over pijn aan zijn pols, waarna in het ziekenhuis een breuk werd vastgesteld.
Frijns wordt geopereerd en moet herstellen, waardoor het nog maar de vraag is of hij over twee weken kan deelnemen aan de E-Prix Diriyah I en II, in Saoedi-Arabië. De eerste race van 2023 werd gewonnen door Jake Dennis van Andretti Autosport.

WAAR KIJK JE?

Formule E kijk je live en reclamevrij op de platforms van Eurosport en discovery+. Van de eerste E-Prix in Mexico City tot en met de afsluitende race in Londen, wij zijn van de partij met Nederlands commentaar. Kijk wie er in de voetsporen treedt van Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie