Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

F1 | Max Verstappen start 2024 zoals we zijn gewend - met dominante winst in Bahrein

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 02/03/2024 om 17:35 GMT+1

Max Verstappen is het nieuwe seizoen gestart op precies dezelfde wijze als hij het vorige eindigde. Met een dominante overwinning. Verstappen was supersnel onderweg in de nieuwe RB20 en won met grote overmacht de Grand Prix van Bahrein. Teamgenoot Sergio Perez finishte als tweede en verder had zo’n beetje iedereen zijn eigen problemen.

Max Verstappen

Foto: Getty Images

Om te kijken hoe goed de Red Bull echt presteert, is het vaak goed om te kijken wat Sergio Perez doet. De teammaat van Verstappen presteert vaak een toefje minder en als hij van plek vijf naar plek twee rijdt, dan kun je wel raden wie er wint… inderdaad, de drievoudig wereldkampioen!
Verstappen moest bij de start van seizoen 2024 onderweg naar de eerste bocht eventjes Charles Leclerc van zich af houden en zodra de koppositie was veilig gesteld, gold in principe hetzelfde voor de winst. Met het rijden van de snelste ronde maakte Verstappen de buit helemaal compleet - 26 WK-punten!

Red Bull maakt concurrentie nu alweer moedeloos

Perez finishte dus als tweede, op een seconde of twintig terwijl de eerste niet Red Bull-coureur pas op een kleine 25 seconden volgde. Indien Verstappen had gemoeten, viel er waarschijnlijk nog veel meer snelheid uit zijn auto te persen. Zo’n avond was het niet in Bahrein. Verre van.
Terwijl voor Verstappen en Red Bull alles op rolletjes liep onderweg naar overwinning 55, werd verder zo’n beetje iedereen geplaagd door zijn eigen probleem. Leclerc had grote moeite om zijn Ferrari te laten remmen zonder zijn banden te flatspotten, Mercedes kende een verre van probleemloze race en de McLarens leken als vierde team niet de ultieme snelheid te hebben.

Sainz best of the rest op 25 seconden

Dus werd Carlos Sainz derde, gevolgd door Leclerc en George Russell, die in de beginfase nog eventjes tweede lag. Lando Norris finishte op de zesde plaats. Lewis Hamilton werd slechts zevende, Oscar Piastri achtste en Lance Stroll was leek op plek negen eventjes de beste coureur van Aston Martin te worden, maar Fernando Alonso veroordeelde hem uiteindelijk toch tot het oprapen van het laatste puntje.
De tweede Grand Prix van het seizoen is volgende week, ook op zaterdag, in Saudi-Arabië. Die race staat dus op de kalender voor 9 maart. De straten van Jeddah vormden vorig jaar het decor van één van de weinige races die Verstappen niet wist te winnen. Toen pakte Perez de overwinning.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport. Volg ook ons kanaal op Whatsapp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie