Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

F1 | Max Verstappen en Red Bull op tijd bij de les voor zege in sprintrace China - kleine inhaalrace

Kevin van Nunen

Geupdate 20/04/2024 om 05:53 GMT+2

Max Verstappen is het weekend in Shanghai goed begonnen met een overwinning in de sprintrace. De Grand Prix van China bestaat uit twee races en de eerste overwinning is binnen. Verstappen moest er, in overleg met de pitmuur van Red Bull, vrij hard voor werken. Gestart vanaf plek vier duurde het even voordat de Nederlander in het juiste ritme kwam. Daarna was er geen houden meer aan.

Verstappen vs Hamilton was een tijdje geleden, maar in China bleek het weer eens raak

Foto: Getty Images

Verstappen stond in de openingsfase zelfs even onder druk van Carlos Sainz, die een weg langs hem probeerde te vinden. Dat lukte niet. Net niet. Ondertussen was de drievoudig wereldkampioen op de radio druk in overleg met Red Bull. De reden? De accu leek niet naar wens energie vrij te geven.
De voorsprong van verrassende koploper Lewis Hamilton en nummer twee Fernando Alonso groeide zelfs tot een seconde of twee. Pole-sitter Lando Norris was op dat moment al weggezakt als gevolg van een slechte eerste bocht, waarin hij veel posities verloor. Hamilton besliste dit rechtstreekse duel in zijn voordeel.

Verstappen passeert Alonso en Hamilton

Zodra Verstappen de juiste afstellingen had gevonden en zijn accu naar behoren functioneerde, was er geen houden meer aan. De Nederlander was sneller en sneller onderweg en vond soepeltjes een route voorbij eerst Alonso en vervolgens Hamilton.
De sprintrace had nog een laatste twist, met Alonso die onder steeds zwaardere druk kwam te staan. Zou het de Spanjaard lukken om zijn podiumplaats veilig te stellen? Nee, zo luidde het antwoord. Na een robbertje vechten met Sainz – racen met de ellebogen zogezegd – kampte Alonso met een lekke band, waardoor hij zelfs uitviel.

Sainz versus Leclerc

Daarop vlogen ook de Ferrari’s elkaar in de haren, met Sainz die Charles Leclerc niet zomaar voorbij liet. Daarvan profiteerde Sergio Perez weer. Evenals indirect Verstappen, die toen al een tel of dertien was weggereden van de rest van het veld. De WK-leider vergrootte met winst in de sprintrace zijn marge in het klassement met een paar puntjes.
Het Grand Prix-weekend in China is pas halverwege. Er staan nog een kwalificatie en hoofdrace op het programma.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport. Volg ook ons kanaal op Whatsapp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie