Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

F1 | Carlos Sainz doorbreekt zegereeks Verstappen en Red Bull met winst in Singapore

Yannick Wezenbeek

Gepubliceerd 17/09/2023 om 16:20 GMT+2

Carlos Sainz heeft de GP van Singapore op zijn naam geschreven. In een race waarin veel gebeurde was de Spanjaard de snelste voor Lando Norris en Lewis Hamilton. Max Verstappen reed vanaf plek 11 nog verdienstelijk naar plek 5. Zijn teamgenoot Perez kwam binnen op plek acht waardoor Verstappen in de volgende race in Japan nog geen wereldtitel kan veroveren.

Carlos Sainz

Foto: Getty Images

Carlos Sainz wist in de openingsfase van de race zijn eerste plek te behouden met teamgenoot Charles Leclerc achter zich. De vraag was of het team samen zou werken om de winst binnen te slepen. Nog voordat het vraagstuk serieus werd, kwam er een safety car wegens een crash van Logan Sargeant.
Iedereen behalve de Red Bulls doken naar binnen daardoor kwam Verstappen terecht achter leider Sainz maar na de herstart kon hij zich daar niet handhaven.

Strategie Mercedes

Strategisch gezien was het de vraag wanneer de Red Bulls naar binnen gingen. Het veld lag dicht bij elkaar en dus kwamen de leiders in het wereldkampioenschap achter in het veld terecht. Een nieuwe inhaalrace vanaf plek 15 was het gevolg voor Verstappen.
Voorin zat Russell Sainz op de hielen. Tot Esteban Ocon stilviel en er een virtual safetycar kwam. De Mercedessen gingen naar binnen en voor nieuwe mediums en dachten zo de race te gaan winnen.

Russell in de muur

Snel vonden ze de weg naar voren maar bleven ze steken achter Norris en nog altijd raceleider Sainz. In de laatste ronde zaten de vier coureurs kort bij elkaar. Russell vergooide zijn derde plek door in de muur te rijden. Sainz bleef Norris voor die op zijn beurt Hamilton achter zich wist te houden.
Verstappen eindigde uiteindelijk op een vijfde plek nipt achter Leclerc. Daarmee komt er een einde aan de zegereeks van de Nederlander die bezig was om het record van meeste zeges op rij scherp weg te zetten. Die reeks stokt op tien.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het nieuws van voetbal tot wielrennen en van atletiek tot tennis volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie