Beijing 2022 | Zweedse Naeslund olympisch kampioene skicross

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 17/02/2022 om 10:13 GMT+1

Sandra Naeslund is de nieuwe olympisch kampioene op de skicross. De Zweedse eindigde vier jaar geleden in PyeongChang net naast het podium. Canada staat traditiegetrouw ook op het podium bij de skicross. In Peking is het Marielle Thompson die het Noord-Amerikaanse land vertegenwoordigt. Daniela Maier werd naar de derde plaats gezet nadat Fanny Smith een straf kreeg van de jury.

Tussen de sneeuwvlokken door werd er nog geskicrosst in het Genting Snow Park. In de finale stonden Sandra Naeslund, Marielle Thompson, Daniela Maier en Fanny Smith. Naeslund pakte vanaf de start de koppositie om deze vervolgens niet meer af te staan. De Zweedse is daarmee vier jaar na haar vierde plek in PyeongChang nu de nieuwe olympisch kampioene op de skicross.
Het zilver is gewonnen door Marielle Thompson. De Canadese won al haar heats en alleen in de finale moest ze genoegen nemen met een mindere prestatie dan de overwinning.
Het brons werd niet zonder slag of stoot verdeeld. Fanny Smith kwam als derde over de finish, net als vier jaar geleden in PyeongChang, maar zij werd vervolgens door de jury een plek teruggezet waardoor de bronzen medaille naar Daniela Maier ging. Er lijkt in eerste geval niet zo gek veel mis te gaan tijdens de run.
picture

Beijing 2022 | Het moment tussen Fanny Smith en Daniela Maier

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!