Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

The Masters | Dechambeau alleen aan de leiding na regenachtige dag op Augusta

Maurits ten Kate

Geupdate 12/04/2024 om 10:43 GMT+2

Na een onstuimige eerste dag van The Masters staat Bryson DeChambeau voorlopig aan kop van het klassement. De Amerikaan, die bekend staat om zijn inmense drives, noteerde een score van -7 (65) op donderdag. Hij wordt op de voet gevolgd door landgenoot Scottie Scheffler (-6) en de Deen en Ryder Cup-winnaar Nicolai Hojgaard (-5).

Bryson DeChambeau noteerde een uitstekende score tijdens de eerste dag van The Masters.

Foto: Getty Images

De dag begon later waardoor veel spelers hun ronde niet af hebben kunnen maken. Zo heeft nummer drie Hojgaard nog drie holes te gaan en moet Max Homa, die op de vierde plek staat, nog vier holes lopen.
Voor die spelers wordt vandaag dus een stuk zwaarder, want bij goed weer moeten de spelers vandaag twee keer achttien holes hebben gelopen. Ook Tyrell Hatton, Ludvig Aberg, Tommy Fleetwood en oud-winnaar Patrick Reed lopen wat dat betreft nog achter op schema.
Rory McIlroy sloot de dag af op -1 en loopt dus zes slagen achter op Dechambeau, maar daarbij moet gezegd worden dat er nog veel golf gespeeld moet worden.

Woods

Na de tweede ronde wordt bepaald wie wel en niet de cut hebben gehaald. Vijfvoudig Masters-winnaar Tiger Woods is na lang blessureleed weer van de partij en staat op een mooie tussentijdse score van -1 na 13 holes. De Amerikaanse golflegende zit in de flight met o.a. Max Homa en zal dus extra aan de bak moeten vandaag.
Mocht hij vandaag wederom onder par lopen, dan haalt hij voor de 24e keer op rij de cut op Augusta. En dat is toch wel bijzonder te noemen gezien het feit dat de 48-jarige Amerikaan amper een toernooi speelde dit jaar.
Mocht alles volgens planning verlopen, dan slaan de eerste golfers om 08.00 lokale tijd (14:00 Nederlandse tijd) af voor hun tweede ronde, of voor het restant van de eerste ronde.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie