Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Players Championship | Scheffler wint na dramatisch slot opnieuw op TPC Sawgrass

Maurits ten Kate

Geupdate 18/03/2024 om 13:42 GMT+1

Scottie Scheffler is de eerste speler in de golfhistorie die de titel op het prestigieuze Players Championship heeft verdedigd. Na vier rondes in Ponte Vedra Beach eindigde de 27-jarige Amerikaan met 20 slagen onder par. Zijn landgenoten Wyndham Clark en Xander Schauffele en Brian Harmann eindigden op een gedeelde tweede plaats. Vooral US Open-winnaar Clark zal slecht hebben geslapen.

Scottie Scheffler

Foto: Getty Images

Voor Scheffler had de overwinning een speciale betekenis. "Het is al moeilijk genoeg om de Players een keer te winnen. De titel heroveren is dus heel bijzonder," zei hij.
Het had echter maar een paar millimeters gescheeld, of de titel was wellicht helemaal niet de kant van Scheffler opgegaan. Wyndham Clark putte op de laatste hole namelijk voor birdie, maar zag zijn bal een 360 in de hole maken, waardoor hij er aan dezelfde kant weer uit kwam.
Clark moest dus genoegen nemen met de tweede plaats, samen met Schauffele en Brian Harman. Vooral Schauffele leek aan het begin van de zondag de beste kans op de titel te hebben. Zijn voorsprong van vijf slagen op Scheffler aan het begin van de laatste dag slonk echter snel, en bovendien miste hij een mogelijke birdie op de 17e hole. "Als ik die had gemaakt, zou het misschien een ander verhaal zijn geweest," zei Schauffele.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport. Check ook ons nieuwe kanaal op Whatsapp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie