Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

OKT handbal | Oranjedames rekenen af met zenuwen en Argentinië - op koers voor Paris 2024

Kevin van Nunen

Geupdate 12/04/2024 om 10:48 GMT+2

De Nederlandse handbaldames hebben een grote stap gezet op weg naar het binnenslepen van een startbewijs voor de Olympische Spelen. Tijdens het OKT voor Paris 2024 werd de eerste wedstrijd tegen Argentinië in winst omgezet, al ging dat zeker niet vanzelf. Er moest met zowel de tegenstander als de nodige zenuwen worden afgerekend, maar uiteindelijk lukte dat. Het werd 34-22.

Het Nederlands handbalteam

Foto: Getty Images

Wie een uitslag van 34-22 op het bord ziet verschijnen, denkt dat het wellicht een makkie is geweest, maar dat was absoluut niet zo voor de handbaldames. Ze keken binnen de kortste keren tegen een achterstand aan van 0-5, waarna de ondermaatse eerste helft uitdraaide op een inhaalrace.
Wellicht dat de favorietenstatus van Nederland een rol speelt, want recent tijdens het WK werd in de groepsfase nog van alle drie de OKT-tegenstanders gewonnen: Argentinië, Tsjechië en Spanje. Mede dankzij Nathalie Hendrikse, die zes keer scoorde, lukte het uiteindelijk bijtijds om aan de goede kant van de score te komen.

Niet bij voorbaat rijk rekenen

Aangezien Spanje in de andere groepswedstrijd met 31-21 won van Tsjechië en de beste twee ploegen uit de poule van vier zich plaatsen, is winst van Nederland op Tsjechië genoeg voor kwalificatie voor de Olympische Spelen. Die belangrijke wedstrijd staat vrijdagavond op het programma.
Indien Oranje wint en Spanje, zoals verwacht, ook te sterk is voor Argentinië, gaat het derde en laatste, onderlinge groepsduel, al nergens meer over. Maar gezien de slechte start tegen de Argentijnen is er vast nog niemand in het kamp van de handbaldames die zich bij voorbaat rijk rekent.

WAAR KIJK JE?

Eurosport en discovery+ zenden tijdens de Olympische Spelen van Paris 2024 de strijd om goud, zilver en brons live uit. Net als in Tokio en Peking brengen we je met een groot team van experts en commentatoren alle wedstrijden in Parijs live met alle emoties, reacties, analyses en achtergronden. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie