Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

TOKYO 2020 | Hockeydames nemen pas laat afstand van Ierland

Mathieu Hilgersom

Gepubliceerd 26/07/2021 om 08:14 GMT+2

De hockeydames hebben maandag zonder problemen ook hun tweede groepsduel gewonnen. De ploeg van bondscoach Alyson Annan was een klasse beter dan Ierland, maar het duurde tot het slot van de wedstrijd voordat dit ook tot uiting kwam in de score.

TOKYO 2020 | Samenvatting hockeyvrouwen - Ierland

Oranje nam al vroeg de leiding tegen de olympische debutant. Na een mooie aanval tikte Felice Albers de 1-0 binnen. Hoewel Nederland daarna volop kansen kreeg, vooral de afronding met de strafcorners was slordig, bleef de marge beperkt tot één. Van Ierland had de ploeg weinig te duchten. De nummer negen van de wereld bereikte slechts twee keer de Nederlandse cirkel.

Beslissing in het vierde kwart

Pas bij strafcorner nummer negen, in het vierde kwart, zorgde Nederland voor de beslissing. Malou Pheninckx tikte binnen nadat de strafcorner van Caia van Maasakker op de paal was beland. Het verzet van Ierland was daarmee gebroken. Op aangeven van Albers zorgde Laurien Leurink voor de 3-0. Met wat geluk ging vervolgens ook de strafcorner van Frédérique Matla in het Ierse doel.

Het betekende de tweede overwinning van Nederland in groep A. Zaterdag hadden de hockeydames India al met 5-1 verslagen. Woensdag is Zuid-Afrika vanaf 2.30 uur de tegenstander.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie