Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Judoka Franssen verliest strijd om brons na discutabele beslissing arbitrage

Tobias Kappelle

Geupdate 27/07/2021 om 18:10 GMT+2

Juul Franssen heeft net naast een bronzen medaille gegrepen in de categorie tot 63 kilogram. De Nederlandse judoka nam het op tegen de Italiaanse Maria Centracchio, nadat ze zich via de herkansingsronde had verzekerd van een medaillekans. Franssen kreeg echter drie keer een straf toegekend, waardoor de winst naar de Italiaanse ging.

Tokyo 2020 | Golden score nederlaag Franssen in clash om brons

Een judoka kan een straf krijgen tijdens de wedstrijd als ze iets doet wat de arbitrage niet bevalt. Deze straffen hebben pas invloed op het resultaat als er drie straffen aan dezelfde judoka worden gegeven. Franssen kreeg al vroeg twee straffen voor passiviteit. Dit betekende dat de Nederlandse zeer snel op scherp stond.
Haar Italiaanse opponent was niet veel actiever, maar toch kreeg Franssen drie straffen en haar tegenstandster nul. Hierdoor werd de wedstrijd beslist op straffen en ging Centracchio er met het brons vandoor.
picture

Tokyo 2020 | Dag 4 van het judotoernooi met Franssen en De Wit

Tranen

Eerder in het toernooi verloor Franssen van de ongenaakbare Clarisse Agbegnenou. De Franse vijfvoudig wereldkampioene is torenhoog favoriet en stond later in de finale tegen de Sloveense Tina Trstenjak. De Française won goud en reageerde zeer emotioneel. Direct na de beslissende actie vloeiden de tranen.
Voor de Nederlanders judoploeg betekent deze nederlaag wederom een gemiste kans. Eerder op de dag verloor Frank de Wit al in de achtste finales en dus staat de teller nog altijd op nul medailles voor Nederland in de Budokan.

Waar kijk je?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie