Een judoka kan een straf krijgen tijdens de wedstrijd als ze iets doet wat de arbitrage niet bevalt. Deze straffen hebben pas invloed op het resultaat als er drie straffen aan dezelfde judoka worden gegeven. Franssen kreeg al vroeg twee straffen voor passiviteit. Dit betekende dat de Nederlandse zeer snel op scherp stond.
Haar Italiaanse opponent was niet veel actiever, maar toch kreeg Franssen drie straffen en haar tegenstandster nul. Hierdoor werd de wedstrijd beslist op straffen en ging Centracchio er met het brons vandoor.

Tokyo 2020 | Dag 4 van het judotoernooi met Franssen en De Wit

Tokio 2020
Tokyo 2020 | Almeerse Sanda Aldass judoot voor olympisch vluchtelingenteam
02/08/2021 OM 19:29

Tranen

Eerder in het toernooi verloor Franssen van de ongenaakbare Clarisse Agbegnenou. De Franse vijfvoudig wereldkampioene is torenhoog favoriet en stond later in de finale tegen de Sloveense Tina Trstenjak. De Française won goud en reageerde zeer emotioneel. Direct na de beslissende actie vloeiden de tranen.
Voor de Nederlanders judoploeg betekent deze nederlaag wederom een gemiste kans. Eerder op de dag verloor Frank de Wit al in de achtste finales en dus staat de teller nog altijd op nul medailles voor Nederland in de Budokan.

Waar kijk je?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Nederlandse judoka's grijpen net naast medailles met gemengd team
31/07/2021 OM 09:16
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Nederlandse judoka's grijpen net naast medailles
31/07/2021 OM 06:03