Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Judoka's Franssen & De Wit verliezen in winnaarsschema

Maurits ten Kate

Geupdate 27/07/2021 om 07:41 GMT+2

Allebei de judoka's die vannacht in actie kwamen in Tokio zijn kansloos voor de gouden plak. Zowel Frank de Wit als Juul Franssen verloren een wedstrijd in het winnaarsschema en zijn daardoor kansloos voor de gouden medaille.

Tokyo 2020 | Verlies Frank de Wit in kwartfinale

Golden score

Frank de Wit begon vannacht uitstekend aan zijn olympische judotoernooi. De man uit Heemskerk versloeg in no-time zijn tegenstander in de eerste ronde via ippon. In de volgende ronde trof de Wit de Duitser Dominic Ressel. Beide judoka's gaven elkaar geen centimeter, waardoor de wedstrijd uiteindelijk via een golden score beslist moest worden. In die verlenging gooide Ressel de Nederlander op z'n bips, en na een relatief lange check gaf de scheidsrechter de score aan de Duitser, waardoor de wedstrijd meteen afgelopen was.
Voor de Wit is het toernooi hiermee ook meteen ten einde, want om tot de verliezersronde door te dringen moet je tot de kwartfinale zijn gekomen.

Franssen geeft alles

Net zoals Frank de Wit had Juul Franssen een eenvoudige eersterondepartij. De geboren Venlose had geen kind aan de Servische Anja Obradovic, en stuurde haar met een ippon naar huis. In de tweede ronde had Franssen het tegen Katharina Haecker een stuk moeilijker. De Australische dwong twee straffen af bij de Nederlandse, maar was niet in staat om een last-minute waza-ari van Franssen te weren. Haecker kwam niet meer uit de wurggreep, en dus won Franssen met ippon.
In de halve finale nam onze landgenote het op tegen de nummer één van de wereld, de Française Clarisse Agbegnenou. Franssen probeert werkelijk van alles, maar komt niet door de Franse linie. Met een waza-ari wint Agbegnenou uiteindelijk, waardoor Franssen uit het winnaarsschema ligt. Doordat Franssen haar eerste twee wedstrijden won, mag zij nog wel door in het verliezersschema, en is een bronzen plak het hoogst haalbare.
picture

Tokyo 2020 | Franssen onderuit in kwartfinale

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie