Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Johaug is wind en kou de baas en pakt derde goud van de Spelen

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 20/02/2022 om 08:59 GMT+1

Therese Johaug was oppermachtig op de dertig kilometer in de vrije stijl. De Noorse liet de concurrentie met meer dan twintig kilometer te gaan achter zich en kwam 1 minuut en 43 seconden eerder over de streep dan zilveren medaillewinnares Jessie Diggins. Kerttu Niskanen pakte in een sprint de bronzen medaille voor Finland.

Beijing 2022 | Johaug is wind en kou de baas en pakt derde goud van de Spelen

Tijdens de 30 kilometer moesten de langlaufsters een storm trotseren. De skiesters kregen harde windvlagen om de oren waardoor de sneeuw vaak opstoof. Johaug liet zich door de omstandigheden niet tegenhouden en begon de wedstrijd meteen voortvarend van kop.

Drankje

Johaug liet meteen het grootste gedeelte van het veld achter zich en alleen Jessie Diggins, Delphine Claudel en Ebba Andersson durfden aan te haken. Met 21 kilometer te gaan glipte de Noorse weg terwijl haar Zweedse concurrente Andersson snel een drankje opdronk.
Johaug bouwde haar voorsprong langzaam maar zeker uit en ging zo onbedreigd op weg naar haar vierde olympische titel, de derde van deze Spelen. Achter de Noorse was het Diggins die solo haar achtervolgde.
Zij verloor steeds wat meer seconden op de Noorse, maar haar tegenstanders kwamen ook niet dichterbij en pakte zo naast haar sprintzilver ook een zilveren plak op de langste afstand.
picture

Beijing 2022 | Bolshunov verovert op massastart derde goud op Spelen

Pechvogel Andersson

Ebba Andersson leek lang op weg naar de bronzen plak. De Zweedse strandde echter in het zich van de haven. In de laatste kilometer haalde de achtervolgende groep haar in waardoor er voor de moegestreden Andersson niets meer inzat dan een achtste plek. Vanuit de groep achtervolgers was Kerttu Niskanen de snelste in de sprint om het brons. Na een zilveren plak op de skiatlon wint ze ook een medaille op de 30 kilometer vrije stijl.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie