Super Dario, zoals Cologna liefkozend wordt genoemd, werd vorig jaar nog derde in het eindklassement van de Tour de Ski. Dit jaar hield hij de nummer twee Martin Johnsrud Sundby uit Noorwegen op 1 minuut en 26 seconden afstand. De Canadees Alex Harvey volgde op ruim anderhalve minuut.
Door de eindzege mag Dario Cologna zichzelf de koning van de Tour de Ski noemen. De 31-jarige Zwitser won het negendaags langlauf evenement nu in totaal vier keer. Dat is nog nooit een andere man gelukt. De laatste overwinningen van Super Dario waren in 2012, 2011 en 2009.
Tour de Ski
Tour de Ski | Nepryaeva eerste Russische eindwinnares na slopende finish bergop
04/01/2022 OM 13:09
Olympische Spelen
Dit seizoen had Cologna tot de Tour de Ski nog geen wereldbekerwedstrijd gewonnen, maar al in de tweede etappe bracht de Zwitser daar verandering in. Hij won de 15 kilometer klassieke stijl en Cologna overtuigde ook op de vrije stijl met de snelste tijd. De leiding die de Zwitser na drie dagen pakte in het algemeen klassement gaf hij niet meer uit handen.
Dario Cologna kan veel vertrouwen putten uit de winst van de Tour de Ski. Hij verdedigt over een maand in PyeongChang twee gouden plakken op 15 kilometer klassieke stijl en de 30 kilometer skiatlon.
Twee op een rij voor Weng
Bij de vrouwen won de Noorse Heidi Weng het eindklassement. Daarmee bleef ze haar landgenote Ingvild Flugstad Østberg veertig seconden voor. Weng begon de laatste etappe als nummer twee, maar skiede in een ijzersterke race Flugstad Østberg voorbij. Derde in het eindklassement eindigde de Amerikaanse Jessica Diggins.
Het was voor Heidi Weng haar tweede overwinning van de Tour de Ski op rij. Ook vorig jaar was ze de beste.
PyeongChang
Slaapkop Weng droomt al van Olympisch goud
10/02/2018 OM 07:04
PyeongChang
Klaebo: de vloggende langlaufkampioen
13/02/2018 OM 09:15