Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ruka | Emma Ribom en Erik Valnes pakken de winst bij seizoensopening

Mathieu Hilgersom

Geupdate 24/11/2023 om 14:44 GMT+1

Emma Ribom en Erik Valnes hebben de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen gewonnen. Op het onderdeel klassieke sprint waren zij in het Finse Ruka allebei een klasse apart.

Ruka | Erik Valnes wint met overmacht de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen

Bij de vrouwen waren de ogen gericht op Jonna Sundling. In de halve finale moest de olympisch- en tweevoudig wereldkampioene echter al haar meerdere erkennen in haar landgenote.
Dat bleek geen toeval. Ook in de finale stond Ribom op eenzame hoogte. Sundling kon in haar spoor blijven, maar niet meer dan dat. Het betekende de tweede zege op rij voor Ribom in de Finse sneeuw. De Noorse Kristine Skistad eindigde knap als derde.
picture

Ruka | Emma Ribom is Jonna Sundling te snel af tijdens seizoensopening

Aanval op de klim

Ook bij de mannen kon de topfavoriet het niet bolwerken. Johannes Høsflot Klæbo moest zijn landgenoot Valnes op de klim laten gaan en kwam met een sterk eindschot nog tot de derde plaats.
Valnes was op dit moment al lang en breed vertrokken. Na zijn aanval bergop liep hij steeds verder uit bij de concurrentie. Ook in 2020 was hij de beste in Ruka.
Het zilver was voor de Fransman Richard Jouve. In de halve finale was Federico Pellegrino hem nog te snel af, maar de Italiaan leek in de finale het beste al gegeven te hebben. Hij moest uiteindelijk genoegen nemen met plek vier.

Waar kijk je?

Beleef het winterseizoen live op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie