Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de Ski | Amundsen grijpt macht in klassement na indrukwekkende achtervolging

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 01/01/2024 om 13:25 GMT+1

Na drie van de zeven etappes staat er in de Tour de Ski bij de mannen geen maat op Harald Østberg Amundsen. De Noor won in Toblach de achtervolging met een halve minuut voorsprong op Erik Valnes en zelfs een dikke minuut op een groep achtervolgers. Amundsen greep op die manier de macht in het klassement.

Tour de Ski | Amundsen grijpt macht in klassement na indrukwekkende achtervolging

Deze editie van de Tour de Ski wordt ontsierd door ziekte en corona, waardoor er sprake is van veel uitvallers. Ook de grote namen worden niet gespaard. Zo ging Johannes Høsflot Klæbo zelfs helemaal niet van start.
Het lijkt er echter op dat de Noren niet hoeven te wanhopen, want Amundsen won de 20 kilometer achtervolging vrije stijl met een flinke voorsprong. Hij perste er zelfs nog een sprint uit op het laatste rechte stuk omdat nu eenmaal iedere seconde telt tijdens deze ‘rittenkoers’.
picture

Tour de Ski | Formidabel Finland – Niskanen en Hyvärinen grijpen de macht in Toblach

Slotklim naar Alpe Cermis

De Tour de Ski krijgt de komende dagen een vervolg in het Zwitserse Davos voordat de climax wordt beleefd in Val di Fiemme, met de slotklim richting Alpe Cermis. Amundsen mag deel twee aanvangen gehuld in een geel hesje, ten teken dat hij aan de leiding gaat in het algemeen klassement.
Amundsen nam de leiding over van Perttu Hyvärinen, die op oudjaarsdag nog de 10 kilometer klassieke stijl op zijn naam schreef.

WAAR KIJK JE?

De Tour de Ski vormt traditioneel rond Oud en Nieuw een prachtige mix van sprints en langere afstanden, met de apotheose bergop in Val di Fiemme. Vanaf begin tot eind ben je bij Eurosport en discovery+ aan het juiste adres! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie