Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de Ski | Er staat geen maat op Jessie Diggins - wint achtervolging met driekwart minuut

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 01/01/2024 om 21:44 GMT+1

Jessie Diggins heeft op nieuwjaarsdag wellicht al de basis gelegd onder een eindzege van de Tour de Ski. De Amerikaanse mocht al zeven seconden eerder vertrekken dan de rest en werd nooit meer teruggezien. Aan de meet bedroeg haar marge op de achtervolging zo’n driekwart minuut.

Tour de Ski | Er staat geen maat op Jessie Diggins - wint achtervolging met driekwart minuut

Die driekwart minuut wordt opgeteld bij de zeven tellen marge die ze al had, waarmee duidelijk is dat Diggins er uitstekend voorstaat in de algemene rangschikking. Eventjes leek het er zelfs op alsof Diggins met een minuut voorsprong zou gaan winnen, maar in de slotfase won de concurrentie wat tijd terug.
Diggins ging tijdens de 20 kilometer vrije stijl van start tot finish alleen aan de leiding. En er was niemand die daar iets aan kon doen. In de sprint om plek twee pakte Victoria Carl nog wat tijd terug. In de laatste vier etappes moet blijken wat die tijdwinst – of beperking van het verlies – waard is.
picture

Tour de Ski | Formidabel Finland – Niskanen en Hyvärinen grijpen de macht in Toblach

Davos en Val di Fiemme next

De derde plaats was voor Linn Svahn. Carl, Svahn en Jonna Sundling volgen nu allemaal op 47 seconden van Diggins, die ook nog eens haar uitgangspositie in de Wereldbeker verstevigde. Haar voorsprong op Emma Ribom bedraagt nu 115 punten.
De Tour de Ski wordt later in deze eerste week van 2024 vervolgd in Davos, waarna in Val di Fiemme de slotklim volgt op de slopende Alpe Cermis.
picture

Tour de Ski | Amundsen grijpt macht in klassement na indrukwekkende achtervolging

WAAR KIJK JE?

De Tour de Ski vormt traditioneel rond Oud en Nieuw een prachtige mix van sprints en langere afstanden, met de apotheose bergop in Val di Fiemme. Vanaf begin tot eind ben je bij Eurosport en discovery+ aan het juiste adres! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie