Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Drakkar Klose terug in de Octagon na twee jaar afwezigheid

Marcel Dorff

Gepubliceerd 15/01/2022 om 21:14 GMT+1

Drakkar Klose maakt na ruim twee jaar zonder gevecht op 16 april zijn comeback in de UFC. Klose treft Brandon Jenkins in de lighweight divisie.

Drakkar Klose vecht tegen Brandon Jenkins op 16 april

Foto: Getty Images

Het gevecht tussen beide mannen staat gepland op een nog onbekende locatie. MMA Fighting wist het nieuws te melden. Eurosport kan bevestigen dat beide vechters de contracten hebben getekend.
Voor Klose een lang verwachte terugkeer. Tijdens zijn meest recente partij in maart 2020 verloor hij in een fantastische partij via KO in de tweede ronde van Beneil Dariush. Dariush is inmiddels een Top 5 vechter in de lightweight divisie. Klose zou in april vorig jaar vechten tegen Jeremy Stephens. Echter gaf Stephens hem een behoorlijk duw tijdens de wegingen. Klose hield er een ruggengraatblessure aan over en moest hierdoor de partij afzeggen.

De UFC contracteerde Jenkins een maand na zijn spectaculaire KO bij de PFL

Nu treft hij Brandon Jenkins. De Amerikaan die bekend staat als "The Human Highlight Reel" maakte vorig jaar zijn debuut in de UFC. Jenkins had voordat hij de UFC inkwam onder meer Jordan Hinman en Aaron Mitchell bij de LFA organisatie verslagen. Jenkins vocht eveneens een losse partij voor de PFL organisatie tegen Jacob Kilburn. Jenkins won die partij via een spectaculaire Switch Flyng Knee KO. Mede hierdoor tekende de UFC hem een maand later om het op short notice op te nemen tegen Rongzhu. Jenkins verloor in de derde ronde via TKO, maar heeft dit keer een volledige voorbereiding.
picture

discovery+ is de nieuwe Home of UFC

Klose vs. Jenkins is tot dusver de enige bekende partij voor 16 april.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie