Het management van Gonzalez bracht het nieuws naar buiten. Het nieuws is inmiddels ook bevestigd door Smith. Zoals bekend zal het Main Event van UFC 272 gevochten worden door Colby Covington en Jorge Masvidal.
Devonte Smith was een van de meest opvallende vechters tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series. Zo versloeg hij de favoriete Joseph Lowry in de eerste ronde door middel van KO. Dit leverde Smith een UFC contract op. Smith leek vervolgens op rozen te zitten met twee KO overwinningen tijdens zijn eerste twee UFC gevechten.
Smith beet zich echter stuk in zijn derde UFC partij op short notice vervanger Khama Worthy. Smith was een gigantische favoriet, maar verloor via KO in de eerste ronde. Smith vocht vervolgens in 2020 niet. Afgelopen jaar wist Smith te winnen van Justin Jaynes, maar ging het in zijn meest recente partij mis tegen Jamie Mullarkey. Na een goede eerste ronde werd in de tweede ronde verloor. Wederom door middel van KO.
UFC
Spektakelstuk tussen Kattar en Chikadze belooft veel goeds voor 2022
5 UUR GELEDEN
Smith zal zich willen revancheren voor dat verlies en zal dat moeten doen tegen Erick Gonzalez. Gonzalez met zowel een Amerikaanse als Mexicaanse achtergrond verdiende zijn sporen vooral in de Combate Global organisatie. Gonzalez vocht het merendeel van zijn partijen voor die organisatie, maar pakte nooit een titel.

discovery+ is de nieuwe Home of UFC

“Ghost Pepper” werd door de UFC op short notice vorig jaar gecontracteerd om het op te nemen tegen niemand minder dan Jim Miller. Miller, toch meer bekend om zijn submissions, won de partij via KO vroeg in de eerste ronde. Een domper van een UFC debuut dus voor Gonzalez die zal gaan proberen zijn eerste UFC overwinning te grijpen.

Hieronder de bekend gemaakte gevechten voor UFC 272
Colby Covington vs. Jorge Masvidal
Marina Rodriguez vs. Yan Xiaonan
Edson Barboza vs. Bryce Mitchell
Jessica Eye vs. Manon Fiorot
Kevin Holland vs. Alex Oliveira

Tim Elliott vs. Tagir Ulanbekov
Dustin Jacoby vs. Michal Oleksiejczuk
Jalin Turner vs. Jamie Mullarkey
Maryna Moroz vs. Mariya Agapova
Devonte Smith vs. Erick Gonzalez
UFC
Uitslagen: UFC Vegas 46: Kattar vs. Chikadze
16 UUR GELEDEN
UFC
Drakkar Klose terug in de Octagon na twee jaar afwezigheid
EEN DAG GELEDEN