Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Lightweight vechters Smith en Gonzalez toegevoegd aan UFC 272

Marcel Dorff

Geupdate 13/01/2022 om 10:55 GMT+1

Een lightweight partij tussen twee talentvolle vechters is toegevoegd aan het UFC 272 evenement op 5 maart in Las Vegas. De altijd attractief vechtende Devonte Smith gaat het opnemen tegen Erick Gonzalez. Beide vechters treffen elkaar in de T-Mobile Arena.

Devonte Smith vecht tijdens UFC 272

Foto: Getty Images

Het management van Gonzalez bracht het nieuws naar buiten. Het nieuws is inmiddels ook bevestigd door Smith. Zoals bekend zal het Main Event van UFC 272 gevochten worden door Colby Covington en Jorge Masvidal.
Devonte Smith was een van de meest opvallende vechters tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series. Zo versloeg hij de favoriete Joseph Lowry in de eerste ronde door middel van KO. Dit leverde Smith een UFC contract op. Smith leek vervolgens op rozen te zitten met twee KO overwinningen tijdens zijn eerste twee UFC gevechten.
Smith beet zich echter stuk in zijn derde UFC partij op short notice vervanger Khama Worthy. Smith was een gigantische favoriet, maar verloor via KO in de eerste ronde. Smith vocht vervolgens in 2020 niet. Afgelopen jaar wist Smith te winnen van Justin Jaynes, maar ging het in zijn meest recente partij mis tegen Jamie Mullarkey. Na een goede eerste ronde werd in de tweede ronde verloor. Wederom door middel van KO.
Smith zal zich willen revancheren voor dat verlies en zal dat moeten doen tegen Erick Gonzalez. Gonzalez met zowel een Amerikaanse als Mexicaanse achtergrond verdiende zijn sporen vooral in de Combate Global organisatie. Gonzalez vocht het merendeel van zijn partijen voor die organisatie, maar pakte nooit een titel.
picture

discovery+ is de nieuwe Home of UFC

“Ghost Pepper” werd door de UFC op short notice vorig jaar gecontracteerd om het op te nemen tegen niemand minder dan Jim Miller. Miller, toch meer bekend om zijn submissions, won de partij via KO vroeg in de eerste ronde. Een domper van een UFC debuut dus voor Gonzalez die zal gaan proberen zijn eerste UFC overwinning te grijpen.

Hieronder de bekend gemaakte gevechten voor UFC 272
Colby Covington vs. Jorge Masvidal
Marina Rodriguez vs. Yan Xiaonan
Edson Barboza vs. Bryce Mitchell
Jessica Eye vs. Manon Fiorot
Kevin Holland vs. Alex Oliveira

Tim Elliott vs. Tagir Ulanbekov
Dustin Jacoby vs. Michal Oleksiejczuk
Jalin Turner vs. Jamie Mullarkey
Maryna Moroz vs. Mariya Agapova
Devonte Smith vs. Erick Gonzalez
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie