Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC 270 | Moreno of Figueiredo? Wie beslist de trilogie in zijn voordeel?

Marcel Dorff

Geupdate 22/01/2022 om 23:01 GMT+1

Tijdens UFC 270 staat ook de flyweight titel op het spel. De titel is in het bezit van de Mexicaan Brandon Moreno. Hij gaat het voor derde keer opnemen tegen voormalig kampioen Deiveson Figueiredo om voor eens en altijd te beslissen wie op dit moment de beste flyweight is in de UFC.

UFC 270 | Moreno - Figueiredo - wie wint deel III?

Voor Moreno is zijn tweede run in de UFC tot dusver een gigantisch succes. De sympathieke Mexicaan werd in 2018 na twee verliespartijen uit de organisatie gezet. Mede doordat de UFC van plan was om de flyweight divisie op te heffen. De organisatie kwam daarop terug en contracteerde Moreno een jaar later opnieuw. Sindsdien wist Moreno drie van zijn vier partijen te winnen.
Alleen tegen Askar Askarov eindigde de partij onbeslist. De Mexicaan mocht eind 2020 voor de titel vechten tegen kampioen Deiveson Figueiredo. Na vijf harde rondes was de eindconclusie dat de partij onbeslist was. Dit kwam omdat Figueiredo na meerdere overtredingen een punt in mindering kreeg. Door het gelijke spel bleef Figueiredo de kampioen.

Moreno en Figueiredo moeten winnen voor trilogie

De 'draw' zat de UFC totaal niet lekker. De organisatie plande een tweede partij in tussen beide vechters een half jaar later. Moreno vocht zeer sterk en domineerde Figueiredo op de grond. Moreno won de partij in de derde ronde via Rear Naked Choke submission en werd de eerste in Mexico geboren vechter die een UFC titel wist te pakken. Figueiredo toonde zich een groot sportman na afloop van de partij en nam Moreno op de schouders. Moreno was overmand door emoties en kon het niet geloven dat hij de titel in bezit had.
picture

discovery+ is de nieuwe Home of UFC

Figueiredo zint op wraak voor Henry Cejudo

Figueiredo die tot dan toe bijna ongenaakbaar was geweest in de UFC werd voor het eerst in zijn carrière gefinisht. De man die 'Deus da Guerra' wordt genoemd (in het Nederlands 'God van de Oorlog') wist dat hij zich moest terugknokken naar de top op dat moment. Figueiredo, die uit een arme wijk in Brazilië komt, en eveneens zijn geld verdient met een kapperszaak in zijn geboorteplaats
Soure had zich in een tijdsbestek van drie jaar tijd van een onbekende vechter opgewerkt tot kampioen van de organisatie. Het verlies van de titel stak bij Figueiredo, die zich aansloot bij de gym van voormalig twee-divisiekampioen en olympisch goud-winnaar Henry Cejudo. Cejudo trainde jaren geleden met Moreno samen. Echter was Moreno deel van het team van Joseph Benavidez tijdens The Ultimate Fighter. Cejudo heeft hier altijd moeite mee gehad aangezien hij en Benavidez totaal niet met elkaar door een deur kunnen.
Moreno creëerde een goede band met Benavidez en trainde in het verleden vaker met hem. Nu de trashtalk weer een beetje begint te lopen bij Figueiredo heeft hij belooft aan Cejudo om de "verrader" Moreno te verslaan. Dit wordt door Figueiredo ook continu benadrukt in de media. "I will beat the traitor and bring his head to Cejudo".
picture

UFC 270 - Ngannou vs Gane

Flyweight partijen zijn altijd zeer spectaculair

Flyweight gevechten zijn eigenlijk altijd spectaculair. De lichtere vechters zijn vaak sneller en hebben meer techniek dan de zwaardere vechters. Hierdoor staat een flyweight partij negen van de tien keer garant voor actie. Wie gaat er winnen? Blijft Moreno de kampioen of is het Figueiredo die revanche pakt voor Henry Cejudo en zelf de titel weer om zijn middel mag doen? We gaan het zien!!

Waar kijk je?

Het programma op discovery+ begint vanaf 03:00 uur zondagochtend. Nesim El Ahmadi, Marloes Coenen en Stefan Struve blikken vooruit op het eerste PPV-evenement van het jaar. Daarna kun je aansluitend vanaf 04:00 uur op de PPV live bekijken.
Wil je dit evenement niet missen? Maak dan nu gebruik van de korting tot 20 februari. Bekijk het eerste jaar UFC voor maar €29,99 op discovery+. Alle Main Card-gevechten (inclusief PPV’s) kun je hier bekijken.
Main Card/PPV
Francis Ngannou vs. Ciryl Gane(HW Championship)
Brandon Moreno vs. Deiveson Figueiredo (FLYW Championship)
Michel Pereira vs. Andre Fialho
Cody Stamann vs. Said Nurmagomedov
Rodolfo Vieira vs. Wellington Turman
Preliminary Card
Ilia Topuria vs. Charles Jourdain
Raoni Barcelos vs. Victor Henry
Michael Morales vs. Trevin Giles
Jack Della Maddalena vs. Pete Rodriguez
Early Preliminary Card
Tony Gravely vs. Saimon Oliveira
Silvana Gomez Juarez vs. Vanessa Demopoulos
Matt Frevola vs. Genaro Valdez
Kay Hansen vs. Jasmine Jasudavicius
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie