Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC 273 | Burns vs. Chimaev vindt plaats in Jacksonville, Florida

Marcel Dorff

Gepubliceerd 03/03/2022 om 20:57 GMT+1

De partij hing al maanden in de lucht, maar is dan eindelijk officieel. Gilbert Burns gaat het opnemen tegen het ongeslagen fenomeen Khamzat Chimaev. Het gevecht staat gepland voor 9 april tijdens UFC 273. Beide atleten treffen elkaar in de weltergewicht divisie.

Gilbert Burns treft Khamzat Chimaev tijdens UFC 273

Foto: Getty Images

De reden waarom het zolang duurde voordat de UFC de partij bekend maakte was omdat het visum van Chimaev nog niet rond was. Dit is nu wel het geval. Beide mannen treffen elkaar in de VyStar Veterans Memorial Arena op de PPV card. Dana White vertelde eerder al aan TSN's Aaron Bronsteter dat de organisatie werkte aan de partij.
Gilbert Burns zit al sinds 2014 in de UFC. De Braziliaan begon zijn UFC carrière in de weltergewicht divisie. Echter zou hij naar een partij overstappen naar het lichtgewicht. Burns wist een behoorlijk aantal sterke partijen neer te zetten. Zo won de Braziliaan van onder meer Mike Davis, Alex Oliveira en Olivier Aubin-Mercier. Echter begon de weightcut naar lichtgewicht steeds moeilijker te worden voor de Braziliaan waardoor hij in 2019 besloot terug te keren in de weltergewicht divisie.

Burns is een van de beste BJJ vechters in de divisie

Een gouden greep. Burns won vier partijen op rij en wist met zijn winstpartij tegen Tyron Woodley een titelgevecht af te dwingen tegen kampioen Kamaru Usman. Burns begon sterk, maar verloor uiteindelijk via TKO in de derde ronde van zijn voormalig trainingspartner. Burns wist in zijn meest recente partij een knappe prestatie neer te zetten door Stephen Thompson via unanimous decision te verslaan. Nu wacht Khamzat Chimaev.
picture

De man die wordt gezien als "the next big thing" in de UFC, namelijk Khamzat Chimaev

Foto: Getty Images

Chimaev is een van de allergrootste revelaties in de UFC van de laatste vijf jaar. De geboren Tsjetsjeen die inmiddels al jaren traint en woont in Zweden kwam met een ongeslagen record in 2020 de UFC binnen. Chimaev was bij het grote publiek nog niet bekend, maar daar kwam snel verandering in. Hij molesteerde zowel John Phillips als Rhys McKee en zorgde ervoor dat hij binnen no-time een ongelooflijke hype met zich meekreeg.

Chimaev is de man met de grootste hype in de UFC

Nadat vervolgens Gerald Meerschaert na een paar seconden KO werd geslagen wilde de UFC de Zweed matchen met topcontender Leon Edwards. Het gevecht zou nooit plaatsvinden omdat Chimaev ziek werd. Hierdoor vocht hij ruim een jaar niet. In oktober vorig jaar keerde hij terug en hoe. Via submission in de eerste ronde veegde hij de vloer aan met Li Jingliang. Nu krijgt hij de kans om zich in de Top 5 van de divisie te nestelen.
UFC 273
Alexander Volkanovski vs. Chan Sung Jung
Aljamain Sterling vs. Petr Yan
Gilbert Burns vs. Khamzat Chimaev
Mackenzie Dern vs. Tecia Torres
Kelvin Gastelum vs. Nassourdine Imavov
Irene Aldana vs. Aspen Ladd
Ian Garry vs. Darian Weeks
Dricus Du Plessis vs. Chris Curtis
Jairzinho Rozenstruik vs. Marcin Tybura
Albert Duraev vs. Anthony Hernandez
Mickey Gall vs. Mike Malott
Gavin Tucker vs. Pat Sabatini
Julio Arce vs. Daniel Santos
Vinc Pichel vs. Mark O.Madsen
Piera Rodriguez vs. Kay Hansen
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie