Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC 285 | Alles wat je moet weten over UFC 285: Jones vs. Gane

Marcel Dorff

Geupdate 18/01/2023 om 19:46 GMT+1

De UFC gaat op 4 maart het derde UFC PPV-evenement van het jaar houden. In de T-Mobile Arena te Las Vegas staat de vacante zwaargewicht titel op het programma tussen ex licht-zwaargewicht kampioen Jon Jones en ex-interim zwaargewicht kampioen Ciryl Gane. Beide vechters treffen elkaar tijdens het main event.

Valentina Shevchenko gaat proberen voor de achtste keer haar titel te verdedigen.

Foto: Getty Images

Update 18 januari om 19.30u: Tweede titelgevecht toegevoegd aan UFC 285

Ook Valentina Shevchenko is van de partij op 4 maart. De vrijwel onaantastbare Kirgizische gaat voor de achtste keer proberen haar titel te verdedigen. Ze treft de Mexicaanse Alexa Grasso die al jaren te boek staat als een van de grootste talenten bij de vrouwen.
Sinds haar overstap naar het vlieggewicht won ze viermaal op rij en heeft ze nu een titelgevecht afgedwongen tegen de koningin in het vlieggewicht. Shevchenko verloor in de UFC nog nooit een partij in het vlieggewicht. Wel had ze tijdens haar meest recente partij tegen Taila Santos veel moeite met de Braziliaanse. Ondanks dat won Shevchenko via split decision en duurt haar dominantie in de divisie dus voort. ESPN Deportes onthulde het nieuws van de partij.
picture

UFC Columbus | Finish Alexa Grasso

Update 15 januari om 04:00u: Jones en Gane vechten voor vacante titel

Francis Ngannou zal niet meer in actie komen voor de UFC. De zwaargewicht kampioen heeft zijn titel moeten inleveren. UFC-president Dana White zei dat ze Ngannou een hoog salaris hadden aangeboden. Het hoogste in de historie van de zwaargewicht divisie. Ngannou ging niet akkoord.
Hierdoor zullen nu Jon Jones en Ciryl Gane voor de vacante titel gaan vechten. Jones is een van de allerbeste vechters die ooit in de UFC heeft gevochten. Echter in verband met blessures en problemen met justitie kwam al bijna drie jaar niet meer in actie. Het wordt het debuut van de voormalig licht-zwaargewicht kampioen tegen Ciryl Gane en dat meteen voor de titel.

Update 8 januari om 04.00u: Nickal vs. Pickett opnieuw ingepland

Bo Nickal zou eigenlijk al vorige maand zijn UFC-debuut maken. De Amerikaanse DWCS-sensatie raakte echter geblesseerd waardoor de geplande partij tegen Jamie Pickett uitgesteld moest worden. Het gevecht is nu opnieuw ingepland voor 4 maart. Voor Nickal wordt het zijn vierde professionele partij in het MMA.
Hij wist tweemaal tijdens de DWCS te winnen en zodoende een contract bij de UFC af te dwingen. Tegenstander Jamie Pickett had er driemaal voor nodig. Enig verschil is dat Pickett de eerste twee keren verloor en Nickal beide partijen won. Pickett vecht inmiddels al een tijdje in de UFC en won slechts twee van in totaal zes partijen. Hij zal moeten winnen van Nickal.

Update 29 december om 02.00u: Du Plessis treft Brunson

Voor Dricus Du Plessis gaat de jacht naar een hoge plek in de divisie in 2023 verder. De Zuid-Afrikaan won al zijn vier partijen in de UFC en wist eerder deze maand nog te winnen van Darren Till via Rear Naked Choke submission in de derde ronde. De Zuid-Afrikaan is daarmee gestegen naar de tiende plek in de middengewicht rankings.
Op 4 maart krijgt hij een kans om tegen de nummer vijf van de rankings Derek Brunson te vechten. Voor Brunson was 2022 een jaar om snel te vergeten. De contender in het middengewicht verloor zijn titel-eliminator van Jared Cannonier en raakte tot overmaat van ramp geblesseerd waardoor een gepland gevecht met Jack Hermansson eerder deze maand niet doorging. Nu zal hij op 4 maart zijn plek moeten verdedigen.

UFC 285

picture

UFC 285 in Las Vegas

Foto: Getty Images

- Derek Brunson vs. Dricus Du Plessis
- Viviane Araújo vs. Amanda Ribas
- Geoff Neal vs. Shavkat Rakhmonov
- Cody Garbrandt vs. Julio Arce
- Jessica Penne vs. Tabatha Ricci
- Julian Marquez vs. Marc-André Barriault
- Bo Nickal vs. Jamie Pickett
- Esteban Ribovics vs. Kamuela Kirk
- Farid Basharat vs. Da’Mon Blackshear
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie