Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UFC 303 | Conor McGregor keert terug tijdens International Fight Week tegen Michael Chandler

Marcel Dorff

Gepubliceerd 14/04/2024 om 08:31 GMT+2

Conor McGregor is eindelijk terug. De Ierse superster gaat het op 29 juni in Las Vegas opnemen tegen Michael Chandler. Beide mannen coachten vorig jaar The Ultimate Fighter. De comeback van McGregor werd ook in 2023 verwacht, maar uiteindelijk zal deze dus plaatsvinden tijdens International Fight Week in Las Vegas.

UFC 303

Foto: Eurosport

Dana White maakte dit bekend op de persconferentie na UFC 300.

Comeback

De laatste keer dat Conor McGregor in de Octagon vocht was in de zomer van 2021. De Ier brak toen zijn enkel in de derde partij tegen Dustin Poirier en verloor zodoende via TKO. McGregor's beste periode in de UFC dateert van 2013 tot 2016. De Ier wist destijds de vedergewicht titel en de lichtgewicht titel te winnen en tegelijkertijd in bezit te hebben. Beide titels verdedigde hij nooit. McGregor vocht vervolgens eenmalig in het boksen tegen Floyd Mayweather Jr. McGregor verloor, maar de partij leverde hem wel tientallen miljoenen op. McGregor's laatste overwinning in het MMA was in 2020 toen hij won van Donald Cerrone in de eerste ronde.
Destijds vocht Michael Chandler nog niet voor de UFC, maar vocht hij nog voor Bellator MMA. De voormalig kampioen zou in 2021 overstappen naar de UFC. Na een goede overwinning op Dan Hooker mocht Chandler direct voor de titel vechten tegen Charles Oliveira. Chandler verloor en kwam vervolgens in een fantastische partij ook te kort tegen Justin Gaethje. Uiteindelijk won Chandler in 2022 via een spectaculaire knock-out van Tony Ferguson, maar kwam de Amerikaan, net als McGregor, in zijn laatste partij te kort tegen Dustin Poirier. Nu vechten Chandler en McGregor tegen elkaar.

UFC 303

  • Conor McGregor vs. Michael Chandler
  • Michelle Waterson-Gomez vs. Gillian Robertson
  • Cub Swanson vs. Andre Fili
  • Cody Durden vs. Carlos Hernandez
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie