Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Austin | Collin Veijer onderuit in Moto3 - Highsider kost Nederlander mooie podiumplaats

Kevin van Nunen

Geupdate 15/04/2024 om 11:26 GMT+2

Collin Veijer heeft een lelijke uitglijder gemaakt in de Moto3. De Nederlander leek in Austin onderweg naar een mooie podiumplek toen een highisder anders besloot. Veijer crashte tijdens de Grand Prix of the Americas en kon gelukkig ontweken worden door de andere coureurs, waardoor de schade beperkt bleef tot een nulresultaat.

Collin Veijer was snel onderweg in Austin, maar vergeet een resultaat neer te zetten

Foto: Getty Images

Veijer startte dit seizoen met hoge verwachtingen in de Moto3, op basis van een goede tweede seizoenshelft vorig jaar, en zat er tijdens de eerste races ook goed bij. Hij staat niet voor niks zesde in het kampioenschap, maar de race in Amerika was een mooie kans om een nieuwe bak punten te halen.
Die punten mist de negentienjarige Veijer nu. En een bokaal bovendien, want hij slaagde er niet in een sterke Grand Prix te bekronen met een podiumplek. Die ereplaats kwam de man uit Staphorst meer dan toe, omdat hij na een inhaalrace als gevolg van een aanvaring in de eerste bocht weer bij de eerste drie zat genesteld.
Tot het moment van de crash… “Het was een prima race, tot ik crashte. Ik zag dat ik inliep op de voorsten en probeerde de aansluiting te hervinden. Daarvoor gaf ik alles en wellicht een beetje te veel bij het insturen van de snelle S-sectie. Zodra ik de motor naar rechts stuurde, werd ik gelanceerd", legt Veijer uit.

Kolderieke botsing - coureur wil verder op verkeerde motor

Veijer had de kans om zichzelf bij de topdrie van het Moto3-kampioenschap te racen, maar moet nu met minder genoegen nemen. Hij krijgt over twee weken in Jerez de la Frontera een kans op revanche. Veijer was overigens in goed gezelschap, want er werd volop gevallen op het uitdagende circuit van COTA. Zelfs in de MotoGP, waar Marc Marquez in leidende positie van zijn Ducati tuimelde. Maverick Viñales profiteerde en won namens Aprilia.
Een veel grappiger moment deed zich eveneens voor tijdens de Moto3-race. Ivan Ortola en Stefano Nepa botsten met een gezamenlijke valpartij als gevolg, waarna Ortola richting de verkeerde motor rende om zijn race zo snel mogelijk te proberen te vervolgen. Zo kon het gebeuren dat Ortola door Nepa vriendelijk doch dringend werd verzocht om de andere motor op te rapen.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van autosport tot atletiek volg je hier bij Eurosport. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie