Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Moto3 | Collin Veijer boekt tweede overwinning - verreweg de beste in Jerez de la Frontera

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 28/04/2024 om 12:01 GMT+2

Collin Veijer heeft op uitstekende wijze revanche op zichzelf genomen. Waar hij tijdens de vorige race in de Moto3 nog ten val kwam en erg boos was op zichzelf, won hij nu de Grand Prix van Spanje. Veijer was in de Moto3 ongenaakbaar op het circuit van Jerez de la Frontera en reed vrijwel de hele race op kop.

Collin Veijer heeft weer reden tot lachen na het scoren van een prachtige zege in Jerez

Foto: Getty Images

Het gebeurt in de Moto3 regelmatig dat de koppositie aan een jojo hangt, met allerlei wisselingen als gevolg. Hoe anders liep het deze race? Veijer domineerde. Dit terwijl titelkandidaat David Alonso viel. Niemand blijft een heel jaar op zijn motor zitten en dit keer ging Alonso onderuit.
Het waren zorgen die Veijer achter zich heeft gelaten. De negentienjarige coureur uit Staphorst heeft grote plannen voor seizoen 2024 en zette dit kracht bij door op dominante wijze onderweg te gaan naar zijn tweede zege. Hij reed zo’n twintig ronden op kop.
Gezien de enthousiaste reacties na het vallen van de vlag waardeerden de fans het optreden van Veijer. De winnaar zocht de fans op en werd getrakteerd op een zeer enthousiast applaus en het nodige gejoel, terwijl diezelfde fans eerder nog een tegenvaller incasseerden toen ze thuisfavoriet Alonso zagen vallen.

Mengt Veijer zich in titelrace?

De Nederlander wist al wat winnen was sinds hij vorig jaar in Maleisië zijn eerste race won. Dat aantal is nu verdubbeld. Ook doet Veijer goede zaken met het oog op de nog lange titelstrijd in de Moto3. Hij klimt van plek zes naar de topdrie, al kenden Holgado en Alonso een wel erg goede start van het jaar.
Op die twee heeft Veijer dus nog het nodige goed te maken, maar zeker is dat hij dit jaar op zijn Husqvarna nog een hartig woordje mee gaat spreken om de ultieme hoofdprijs.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van autosport tot atletiek volg je hier bij Eurosport. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie