Mbappé krijgt steun uit onverwachte hoek: president Macron – “Real: laat hem vrij en voetballen tijdens de Spelen”

Douwe de Vries

Gepubliceerd 17/04/2024 om 20:53 GMT+2

Er cirkelen twee grote kwesties rondom Kylian Mbappé: vertrekt hij deze zomer dan echt naar Real Madrid en zal hij te bewonderen zijn tijdens de Olympische Spelen in eigen land? De Franse supervoetballer heeft in ieder geval steun uit vrij onverwachte hoek gekregen. President Emanuel Macron roept de Madrilenen op om de rappe Mbappé beschikbaar te houden voor Paris 2024.

Mbappé wordt getroost door Macron na de WK-finale van 2022

Foto: Getty Images

Boodschap

De president van de Republiek staat bekend als een groot voetballiefhebber. En Mbappé-liefhebber daarnaast. Innig troostte hij de buitenspeler na het mislopen van de wereldtitel Qatar. Macron had een boodschap voor de Europese topclubs aangaande het inzetten van de topspelers.


“We zullen er alles aan doen om een competitief team te hebben. Ik heb vertrouwen in de Franse en Europese clubs, als ik het zo mag zeggen, als je begrijpt wat ik bedoel”, glimlachte de president tegenover RMC Sport. “Het EK vooraf, dat is het probleem. Ik denk dat de clubs hun steentje moeten bijdragen, zodat we een geweldige show kunnen krijgen. Een angst van mij is, is dat dat niet gebeurt.”

De visie van Henry

Eerder had Thierry Henry, die deze zomer coach is van de Olympische voetbalploeg, in een interview met Le Parisien zijn visie gegeven over de inzet van Mbappé. Hij gaf te kennen dat hij ‘tot het einde’ zal blijven onderhandelen? “Want wie stopt er na zijn eerste voorstel?” Dit terwijl Real toch echt heeft laten weten geen spelers af te staan in de periode 26 juli-11 augustus.
picture

Thierry Henry is de coach van het Olympisch voetbaleftal: "Als hij naar Real gaat, weten we dat ze hun spelers niet zullen laten vertrekken. Ik zou blijven vragen. Ik zou daar niet stoppen."

Foto: Getty Images

"Als hij naar Real gaat, weten we dat ze hun spelers niet zullen laten vertrekken. Ik zou blijven vragen. Ik zou daar niet stoppen. We hebben het over Kylian, maar ook over Camavinga, Tchouaméni en Mendy. Ik probeer het tot het einde, want ik wil het beste team”, zei Henry.

'Smeekbedes'

Dan de hoofdrolspeler zelf. Tegenover Franse media zei hij eerder dit jaar: "Het is mijn werkgever die beslist. Het zal een plezier zijn om voor Frankrijk te spelen, maar als mijn werkgever niet wil, zal ik die beslissing steunen. Ik denk niet dat het ze veel tijd zal kosten om erover na te denken."


Het getouwtrek om Mbappé zal waarschijnlijk deze hele sportzomer gaan duren. Het lijkt er niet op dat Real van het beleid af zal stappen. Een uitzondering voor Mbappé zal er waarschijnlijk niet komen. Maar misschien dat ‘smeekbedes’ van grootheden als Macron en Henry enigszins zullen werken.

Waar kijk je?

Eurosport en discovery+ zenden tijdens Paris 2024 de strijd om goud, zilver en brons live uit. Net als in Tokio en Peking brengen we je met een groot team van experts en commentatoren alle wedstrijden in Parijs live met alle emoties, reacties, analyses en achtergronden. Volg je ons nieuwe kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie