Paris 2024 | Frankrijk houdt rekening met terreurdreiging – Macron heeft plan B en C voor openingsceremonie

Yannick Wezenbeek

Gepubliceerd 17/04/2024 om 10:38 GMT+2

Emmanuel Macron heeft onthuld dat Frankrijk meerdere plannen heeft liggen voor de openingsceremonie van Paris 2024. Mocht door terreurdreiging het niet mogelijk zijn met bootjes over de Seine te varen kan het uitwijken naar de Eiffeltoren en het Stade de France. Ook hoopt hij op vrede tijdens de Olympische Spelen.

Paris 2024 | Wow! Parijs heeft toffe, spectaculaire plannen voor opening op de Seine

De bootjes over de Seine moet voor de Fransen één van de hoogtepunten worden van de Olympische Spelen. Maar om die openingsceremonie veilig te laten verlopen doet het land een beroep op 45.000 agenten.
Alle landen zullen met sloepen zo’n zes kilometer over de Seine varen. Naar verwachting zullen zo’n 300.000 toeschouwers de openingsceremonie aanschouwen. Eerder had Frankrijk nog de hoop om 600.000 toeschouwers toe te laten. Dat aantal is dus al gehalveerd.
picture

Paris 2024 | 101 dagen voor begin Spelen - olympisch vuur ontstoken bij ceremonie in Olympia

Uitwijkmogelijkheden

Een boottocht over de Seine is moeilijk te beveiligen en dus heeft Macron, de Franse president, onthuld dat er ook back-up-plannen liggen. Mocht de dreiging te groot zijn kan de openingsceremonie worden verplaatst naar de Eiffeltoren of zelfs het Stade de France.
Dit zijn plekken die makkelijker af te sluiten zijn en waarbij ook toeschouwers gecontroleerd naar binnen kunnen.
picture

Paris 2024 | De uitstraling van de Olympische Spelen - Kleurrijk ontwerp nodigt uit tot feest

Vrede

Verder hoopt de Franse president ook dat er tijdens de Spelen vrede zal zijn op aarde. De Chinese president bezoekt binnenkort Frankrijk en Macron wil hem overtuigen mee te helpen aan dat doel.
“Ik hoop tijdens de Olympische Spelen een staakt-het-vuren te bewerkstelligen. De Spelen zijn ook een tijd voor vrede en diplomatie”, vertelde hij.

WAAR KIJK JE?

Eurosport en discovery+ zenden tijdens de Olympische Spelen van Paris 2024 de strijd om goud, zilver en brons live uit. Net als in Tokio en Peking brengen we je met een groot team van experts en commentatoren alle wedstrijden in Parijs live met alle emoties, reacties, analyses en achtergronden. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie