Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dakar 2022 | Dubbelzege voor elektrische Audi’s terwijl Loeb het weer beetje spannend maakt

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 11/01/2022 om 11:48 GMT+1

Het is jammer dat Audi in het klassement van deze Dakar Rally niet echt een rol speelt. Al helemaal wanneer je bedenkt dat de snelheid echt wel aanwezig is in de RSQ e-tron. Dit keer was het de beurt aan Mattias Ekström om dit aan te tonen. De Zweed boekte zijn eerste ritzege.

Dakar 2022 | Dubbelzege voor elektrische Audi’s terwijl Loeb het weer beetje spannend maakt

Net als Carlos Sainz en Stéphane Peterhansel kende ook Ekström tegenslag in de eerste dagen van de rally, waardoor hij in Saoedi-Arabië geen serieuze rol speelt in het klassement, maar dat betekent niet dat je minder diep het gaspedaal intrapt.
Ekström was de snelste tijdens etappe acht, gevolgd door Peterhansel. Na het dagsucces voor Sainz boekte Audi met zijn elektrische aandrijflijn nu dus zelfs een dubbelzege. Dat mag als een groot succes worden beschouwd. Het concept is nog hartstikke nieuw en wordt de komende tijd verder geperfectioneerd.
picture

Dakar 2022 | Loeb pakt vijf minuten terug, maar achterstand op Al-Attiyah blijft groot

Problemen voor Al-Attiyah

Het was op hun beurt een verre van perfecte dag voor klassementsleider Nasser Al-Attiyah en zijn grootste rivaal Sébastien Loeb. Al-Attiyah moest na een lekke band verder met alleen voorwielaandrijving, terwijl ook Loeb werd geplaagd door lekke band.
Het is maar goed dat Loeb erachter kwam dat een tweede lekke band groot tijdverlies zou opleveren en daarom deed hij het relatief rustig aan. Wat was er aan de hand? Zijn BRX verliest nog wel eens een reservewiel en het was opnieuw raak. Gelukkig voor Loeb kreeg hij voor dit vergrijp geen straftijd opgelegd.
Als gevolg van de diverse problemen links en rechts pakte Loeb zo’n zeven minuten terug op Al-Attiyah, al laat zich dat in het algemeen klassement nog niet echt voelen. De Qatarees staat nog altijd 38 minuten voor, maar weet na vandaag ook dat één schrikmomentje alles kan veranderen.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie