Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dakar 2022 | Petrucci begint buiten mededinging prima zijn draai te vinden

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 06/01/2022 om 11:36 GMT+1

Als hij zijn portie pech al voor de kiezen heeft gehad, gaan we tijdens deze Dakar Rally nog volop mooie dingen zien van Danilo Petrucci. De voormalig MotoGP-coureur is op avontuur in de Saoedische woestijn en dat smaakt voorlopig neer meer. Hij finishte de vierde etappe als derde, voordat er een straf werd uitgedeeld.

Dakar 2022 | Petrucci begint buiten mededinging prima zijn draai te vinden

Die straf was hooguit een ongelukje bovenop een portie pech, want Petrucci is allang blij dat hij nog onderweg is tijdens de Dakar Rally en volop ervaring kan blijven opdoen. De Italiaan zette de derde dagtijd neer, al had hij daar niet heel veel aan omdat er een kwartier straftijd werd opgelegd.
Gelukkig maakte het uitdelen van straftijd weinig uit voor de dagwinst, al kreeg ook winnaar Joan Barreda een extra minuutje aan zijn broek. De Spanjaard werd door de jury betrapt op te hard rijden. Zelfs dat kon hem echter niet weerhouden van de overwinning.
picture

Dakar 2022 | Onderlinge verschillen in top klassement bij motoren kleiner en kleiner

Algemeen klassement

Barreda won en teamgenoot Pablo Quintanilla werd tweede, terwijl concurrent Adrien van Beveren enkele minuten verspeelde door een navigatiefout en wat wegviel uit de top van het klassement.
Hoewel zijn naam nog niet is genoemd, blijft Sam Sunderland aan de leiding. Hij deed er vooralsnog drie minuten korter over, maar de rally is nog lang.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie