Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dakar 2022 | Winnaar Sunderland geeft de leiding bij de motoren niet meer uit handen

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 15/01/2022 om 00:56 GMT+1

De Dakar Rally van 2022 was het spannendst bij de motoren. De leidende positie was als een hete aardappel die door iedereen werd doorgeschoven, maar toen het er uiteindelijk echt op aankwam, greep Sam Sunderland de macht om die goede uitgangspositie niet meer te verspelen. Het was zijn tweede overwinning.

Dakar 2022 | Winnaar Sunderland geeft de leiding bij de motoren niet meer uit handen

Sunderland behoorde constant tot de kopgroep, die pas in de laatste dagen van het avontuur door de Saoedische woestijn langzaam werd uitgedund. De GasGas-rijder bezorgde zijn fabrikant de eerste overwinning in de befaamde Rally en dat zorgde uiteraard voor grote vreugde in het bivak.
Het was in de laatste etappe voor Sunderland een kwestie van uit de problemen blijven. Zo gezegd, zo gedaan. Het is dan ook geen verrassing dat het dagsucces werd gevierd door Pablo Quintanilla, die als tweede eindigde. Matthias Walkner werd derde.
picture

Dakar 2022 | Tactische grepen tegenstanders blijken Van Beveren inderdaad te machtig

Tactisch steekspel

De druiven waren het zuurst voor Adrien van Beveren, die in de slotweek diverse keren de koppositie pakte maar ten onder ging in een tactisch steekspel. Diverse concurrenten leken het wel best te vinden dat Van Beveren als koploper begon aan de laatste écht uitdagende etappe, waarna hij zijn voorsprong als sneeuw voor de zon zag verdwijnen.
Het was al de tweede keer dat Van Beveren zich in de slotfase liet verrassen en zelfs buiten het podium viel. In tegenstelling tot 2018 reed hij de Dakar Rally nu gelukkig wel uit en hoefde hij niet zwaargewond per helikopter te worden afgevoerd.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie