Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Positieve coronatest voor kanshebber Kramer op slechtst denkbare moment

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 30/01/2022 om 11:41 GMT+1

De deelname van Sara Marita Kramer aan de Olympische Spelen is ineens in groot gevaar. Niet vanwege een blessure, maar vanwege een positieve coronatest vlak voor vertrek naar China. De schansspringster won zaterdag nog de wedstrijd in Willingen en behoort tot de favorieten voor een gouden medaille.

Marita Kramer behoort absoluut tot de kanshebbers bij de vrouwen

Foto: Getty Images

Of Kramer die favorietenrol kan waarmaken, is plotseling hoogst onzeker geworden. De Oostenrijkse met Nederlandse roots testte positief op corona en wordt over een kleine week al geacht tijdens Beijing 2022 van de schans te springen tijdens de individuele wedstrijd.
Dat wordt krap, heel erg krap. Kramer is de leidster in de Wereldbeker en won recent ook nog de vrouwelijke tegenhanger van de Vierschansentournee. Ook won ze zaterdag nog de wedstrijd in Willingen, waarmee ze haar status van favoriet onderstreepte.
picture

Beijing 2022 | Maak alvast eventjes kennis met Sara Marita Kramer

Deelname blijft doel

Als gevolg van de positieve test van Kramer, die vrijdag ook nog meedeed aan de landenwedstrijd, slaat de gehele Oostenrijkse equipe de wedstrijden over vandaag in Willingen. De schrik is groot, want wat als er behalve Kramer de komende dagen meer springers positief worden getest?
Dan heeft dit nogal wat gevolgen voor de Oostenrijkse ambities. De teamleiding houdt hoop dat het lukt om Kramer – die momenteel geen symptomen heeft – op tijd in China te krijgen, maar dan moet ze wel zo snel mogelijk negatief testen omdat anders geen toegang tot Peking kan worden verkregen.
picture

Willingen | Skispringster Kramer wint ook laatste World Cup voor Spelen

WAAR KIJK JE?

De openingsceremonie van de Olympische Spelen is op vrijdag 4 februari 2022 live te zien op Eurosport en op discovery+. Vanaf dat moment kun je ruim twee weken lang genieten van live wintersport via onze kanalen.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie