Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Engelberg | 33-jarige veteraan Pius Paschke verbaast vriend en vijand met overwinning

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 18/12/2023 om 11:12 GMT+1

De Vierschansentoernooi nadert en dan is het vizier gericht op de grote namen, maar eerst zorgde Pius Paschke voor een grote verrassing. De 33-jarige scoorde onlangs in Ruka al zijn eerste podiumplek en deed het in Engelberg nog een stukje beter door zijn eerste overwinning te noteren.

Engelberg | 33-jarige veteraan Pius Paschke verbaast vriend en vijand met overwinning

Paschke leverde twee sprongen van 135 meter en kreeg bovendien goede cijfers van de jury, waardoor hij zijn eerste zege kon bijschrijven. Paschke bleef Marius Lindvik en Wereldbeker-leider Stefan Kraft voor.
Na de eerste reeks sprongen stond Paschke slechts zesde, maar zijn tweede sprong was formidabel en bracht hem naar de hoogste trede van het podium. De overwinning van Paschke wordt bijgeschreven in de geschiedenisboeken, want hij is met zijn 33 jaar de oudste skispringer die zijn eerste overwinning boekt.
picture

Engelberg | Stefan Kraft bewaart beste sprong voor het laatst - wint met lengte van 142 meter

WAAR KIJK JE?

Alle vormen van wintersport, waaronder skispringen, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie