Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Engelberg | Stefan Kraft bewaart beste sprong voor het laatst - wint met lengte van 142 meter

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 19/12/2023 om 12:05 GMT+1

Stefan Kraft heeft het onmogelijke mogelijk gemaakt door de laatste wedstrijd te winnen voor de start van de Vierschansentournee. De Oostenrijker leek na zijn eerste sprong in Engelberg een te grote achterstand te hebben, maar een tweede sprong van 142 meter veranderde alles. Kraft steeg met stip van de vijfde naar de eerste plaats.

Engelberg | Stefan Kraft bewaart beste sprong voor het laatst - wint met lengte van 142 meter

Kraft won de Vierschansentournee in 2015 plus 2017 en lijkt ook nu weer een factor om rekening mee te houden. Niet alleen op basis van deze sprong, maar ook omdat Kraft aan de leiding gaat in de Wereldbeker en dus de best presterende skispringer van de winter 2023/2024 tot dusver is.
Achter Kraft werd Jan Hörl tweede en Pius Paschke derde. Voor Paschke was het ook een bijzonder goed weekend in Engelberg, aangezien hij een dag eerder zijn eerste overwinning ooit boekte. Hij werd op zijn 33ste de oudste skispringer die een Wereldbeker-zege toevoegde aan zijn palmares.
De volgende competitie op de schans betreft de welbekende Vierschansentournee.
picture

Engelberg | 33-jarige veteraan Pius Paschke verbaast vriend en vijand met overwinning

Waar kijk je?

Alle vormen van wintersport, waaronder skispringen, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie