Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Nederlanders uitgeschakeld op 1500m shorttrack, dames naar finale relay

Tobias Kappelle

Geupdate 09/02/2022 om 14:50 GMT+1

Sjinkie Knegt, Sven Roes en Itzhak de Laat zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de 1500 meter shorttrack. De Laat werd in de kwartfinale onderuit geschaatst en Knegt en Roes kwamen tekort in de halve finales. De Nederlandse dames hadden op de relay meer succes.

Sjinkie Knegt

Voor Itzhak de Laat waren de druiven al vroeg zuur. De Nederlander gleed met een Kazachstaanse collega in de kwartfinale de boarding in, zonder dat hij daar veel aan kon doen. De Laat lag op dat moment niet op een plek die recht gaf op de volgende ronde en dus zat zijn 1000 meter erop.
Sven Roes schopte het wel tot de halve finale, maar kwam simpelweg snelheid tekort om het de wereldtoppers moeilijk te maken. De jongeling ging echter zonder al te hoge verwachtingen naar Peking en een plek in de B-finale is mooi meegenomen voor Roes.
picture

Beijing 2022 | "Ik kwam net tekort, het ging best wel hard" - Sven Roes na halve finale 1500 meter

Voor Sjinkie Knegt was de 1500 meter zijn beste kans op een medaille. In zijn halve finale waren topfavorieten Hwang en Elistratov helaas duidelijk sneller en dus moest Knegt een wanhoopspoging doen. Hij plaatste een gewaagde inhaalmanoeuvre, maar het was duidelijk dat de snelheid er niet was. Knegt eindigde derde en ontving bovendien opnieuw een penalty. het zat er simpelweg niet in voor de Nederlander en dus wint hij opnieuw geen gouden medaille. Zijn laatste kans ligt bij de relay die op 11 en 16 februari wordt verreden.
De 1500 meter werd uiteindelijk gewonnen door de Zuid-Koreaan Daeheon Hwang. Steven Dubois pakte namens Canada verrassend zilver en de Rus Semen Elistratov won het bronzen medaille.
picture

Beijing 2022 | "Sjinkie leer het nou een keer" - Commentatrice Aardoom na penalty Knegt

Dames relay naar finale

De Nederlandse dames kenden wel een succesvolle dag. Op de 300 meter relay overleefden Nederland de halve finale zonder grote problemen. De koppositie werd vanaf het eerste moment gegrepen en niet uit handen gegeven. Nederland is favoriet voor goud op dit onderdeel, maar het is nog even wachten tot de finale geschaatst wordt. Deze staat op zondag 13 februari op het programma. In de finale neemt Nederland het op tegen China, Zuid-Korea en Canada.
picture

Beijing 2022 | De halve finale relay shorttrack bij de dames

Waar kijk je?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!