De finale van het street skateboarden bestaat uit twee onderdelen. Eerst zijn er twee runs waarin een deelneemsters gedurende 45 seconden over het terrein hun kunsten mogen vertonen. Na dit onderdeel stond Zwetsloot aan kop en leek het een mooie dag te worden voor het Nederlandse skateboarden. In deel twee van de finale krijgen de deelnemers vijf keer de mogelijkheid om één trick te doen. Deze tricks worden individueel met een score beoordeeld. De hoogste vier scores van deze zes acties worden bij elkaar opgeteld en vormen de eindscore.
De eerste trick van Zwetsloot was nog succesvol. Daarna ging het echter vier keer achter elkaar helemaal mis. Zwetsloot wist geen enkele keer overeind te blijven en zette daarom slechts drie scores neer in plaats van vier. Desondanks werd ze nog vijfde. Als ze één keer extra was blijven staan, was een medaille een zekerheid geweest.

Tieners pakken de medailles

Tokio 2020
Tokyo 2020 | Samenvatting finale park
05/08/2021 OM 06:33
De skateboardsters die wel met de medailles aan de haal gingen, hebben één ding met elkaar gemeen. Ze mogen de medaille alle drie nog niet vieren met een glas champagne. De winnares van het goud is de dertienjarige Japanse Momji Nishiya. Haar leeftijdsgenoot uit Brazilië Rayssa Leal won het zilver en de bronzen medaille ging naar Funa Nakayama van zestien jaar uit Japan.

Waar kijk je?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Derde en beste run van jongste Team GB-atlete Sky Brown
04/08/2021 OM 08:08
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Wie is Sky Brown? Dit is de dertienjarige die brons pakt bij het skateboarden
04/08/2021 OM 06:50