Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Snooker | Nachtmerrie voor Luca Brecel - keu kwijt waarmee hij wereldkampioen werd

Kevin van Nunen

Geupdate 23/08/2023 om 00:19 GMT+2

Met de zomervakantie achter de rug wordt het weer tijd om ballen te potten. Er staat een periode vol snooker voor de deur. Luca Brecel heeft de grote eer om zich tijdens seizoen 2022/23 wereldkampioen te mogen noemen, maar de Belg heeft wel een probleem. Hij is zijn keu kwijt.

WK snooker | Brecel maakt het tegen Selby nog spannend, maar is wereldkampioen na zinderende finale!

Brecel nam het er eens goed van na het leveren van zijn historische prestatie in The Crucible. De ‘Belgian Bullet’ kocht een Ferrari, ging uitgebreid op reis met zijn vriendin (Dubai, Hongkong, Los Angeles) en deed niets liever dan lekker uit eten gaan. Ook is er een hond aangeschaft, zo valt te spotten op Instagram.
Vanaf nu is het weer menens, want hoewel het nog warm is, worden de dagen alweer wat korter en staat er dus snooker op het programma. Te beginnen met de European Masters in Neurenberg, ook al is dat meer een opwarmertje.
picture

WK snooker | 17 dagen lang sensatie in The Crucible - bekijk hoogtepunten van WK met winst Brecel

Verloren voorwerp

“Het is weer tijd voor het gewone leven”, aldus de 28-jarige Brecel, die vanaf nu zal worden geïntroduceerd als winnaar van het WK van 2023. Hij hoopt te zijner tijd herenigd te worden met de keu waarmee hij de winnende ballen potte.
“Ik heb geen flauw idee waar mijn keu is. Hij kwam niet op de bagageband. Ik moest mijn keu als verloren voorwerp opgeven bij de vliegmaatschappij, maar sindsdien heerst er stilte. Uitgerekend mijn favoriete keu waarmee ik wereldkampioen werd”, vervolgt Brecel in een interview van twintig minuten met World Snooker Tour.
“Ik heb twee jaar met die keu gespeeld. Het was mijn allerbeste keu. Mijn andere keus zijn niet zo goed. Zoiets zit toch in je achterhoofd als je straks aan tafel staat.”

WAAR KIJK JE?

Het spektakel op het groene laken gaat bijna weer beginnen! Vanaf augustus kijk jij gewoon weer iedere snookerbal via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie