Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

German Masters | Carter wint eerste rankingtitel in zes jaar na eenzijdige finale tegen Ford

Maurits ten Kate

Geupdate 06/02/2023 om 10:29 GMT+1

Ali Carter heeft de German Masters op zijn naam geschreven. De Engelsman was in de finale een aantal maatjes te groot voor landgenoot Tom Ford, die zijn goede vorm die hij in het toernooi etaleerde niet kon laten zien in de finale. Door de zege keer Carter nu terug in de top-16. Het is de tweede zege voor 'The Captain' in Duitsland. In 2013 was hij ook al de beste.

Ali Carter - German Masters

Foto: Imago

Ondanks de duidelijke cijfers kende Ford een goede start in zijn eerste rankingfinale. De 39-jarige Engelsman won het eerste frame dankzij een break van 121 en won ook het volgende frame.
Carter schakelde vervolgens verschillende versnellingen bij, kwam beter in zijn spel en pakte de volgende zes frames, waaronder een 120-break in het achtste frame. Doordat Ford het laatste frame van de middag won, gingen de heren met 6-3 de break in.
Nadat Ford aan het begin van de avondsessie wederom een ​​kans miste ging ook dit frame naar Carter. De man uit Colchester buitte de fouten van zijn tegenstander genadeloos uit en liep direct uit naar 8-3
Het 12e frame daarentegen leek lange tijd de kant van Ford op te gaan. De nummer 24 van de wereldranglijst stond 28 punten voor vordat hij weer finaal de fout in ging. En wederom was Carter daar om te profiteren. Hij pakte het frame, kwam op 9-3 en de zege was in het volgende frame al binnen. Een 63-break was genoeg voor de zege in het Tempodrome.
picture

German Masters | Carter wint eerste rankingtitel in zes jaar na eenzijdige finale tegen Ford

Trots

"Ik ben echt trots op de manier waarop ik vandaag heb gespeeld. Ik heb veel druk op Tom gelegd. Ik heb gewoon geprobeerd de druk zo hoog mogelijk te houden", zei Carter in het post-match interview met Eurosport-expert Rolf Calf .
"Ik heb een geweldig team achter me staan ​​en ik wil jullie gewoon bedanken. Ik ben blij dat ik weer op het podium sta", vervolgde de Engelsman.
Dankzij zijn overwinning in Berlijn sleepte Carter niet alleen de prijs van de winnaar van £80.000 in de wacht, maar hij keerde ook terug in de top-16 op de wereldranglijst. 'The Captain' stijgt acht plaatsen en bezet nu de vijftiende plek.
picture

German Masters | Carter verheugd na eerste titel in zes jaar -"Blij dat ik hier weer sta"

WAAR KIJK JE?

Het weer wordt slechter, de dagen korter... dit is een mooi moment om het vizier weer te richten op snooker! Bij Eurosport en discovery+ zit je goed voor al het moois op het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie