Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

German Masters | Jimmy White meldt zich op zijn zestigste bij de laatste zestien

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 02/02/2023 om 09:55 GMT+1

Jimmy White is still going strong! De Brit plaatste zich al voor de Northern Ireland Open en overtreft dit zelfs op de German Masters door zijn partij in de eerste ronde te winnen. White was met 5-1 te sterk voor Peng Yisong en mag zich opmaken voor een treffen met Jack Lisowski.

German Masters | Jimmy White meldt zich op zijn zestigste bij de laatste zestien

Waar Lisowski één van de gezichten van de nieuwe generatie vormt, schrijft White geschiedenis door als eerste zestigjarige sinds Eddie Charlton op de Britisch Open 1992 een partij te winnen in het hoofdschema. Dat toernooi werd overigens gewonnen door… Jimmy White!
Hoewel hij zes keer in de finale stond, waarvan vijfmaal op rij, werd White nooit wereldkampioen, maar zijn status als snookerlegende doet hier niets aan af. ‘The Whirlwind’ krijgt het publiek nog altijd op de banken en verloochende nooit zijn aanvallende stijl van snooker spelen.
picture

German Masters | Peng begaat ongelooflijke foul tijdens partij met Jimmy White

Legende

White verklaart zijn opleving dit snookerseizoen door de samenwerking met zijn zoon aan te stippen. De twee werken fulltime samen, waardoor er weer volop wordt getraind, en dit is van positieve invloed op het niveau dat White, die geregeld optreedt als expert bij Eurosport, ook tijdens wedstrijden weet te halen.
Overigens is tegenstander Peng zeker geen koekenbakker, want hij was in de kwalificatie nog te sterk voor Judd Trump.

WAAR KIJK JE?

Het weer wordt slechter, de dagen korter... dit is een mooi moment om het vizier weer te richten op snooker! Bij Eurosport en discovery+ zit je goed voor al het moois op het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie