Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

German Masters | Boze Allen in Berlijn - frame na misser weggegeven en klap op tafel

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 02/02/2024 om 13:46 GMT+1

Normaal gesproken zien we niet veel emotie bij Mark Allen. Dat Allen ook boos kan worden zagen we in zijn partij tegen landgenoot Joe O'Connor. Daarin miste de huidige nummer drie van de wereld een relatief eenvoudige roze bal. In de partij daarvoor zagen we Allen ook al een frame weggeven terwijl er nog genoeg punten op tafel lagen.

Mark Allen of Northern Ireland chalks the cue in the match against Louis Heathcote of England on day two of 2024 BetVictor German Masters at Tempodrom on January 30, 2024 in Berlin, Germany. (Photo by VCG/VCG via Getty Images)

Foto: Getty Images

Normaal is Mark Allen de rust en kalmte zelve. Zijn bijnaam luidt dan wel 'The Pistol', maar dat heeft niets te maken met zijn temperament op en rond de tafel.
De rust die Allen namelijk uitstraalt als hij niet aan tafel is, is een van de redenen waarom hij de laatste jaren zo succesvol is geweest en zelfs gestegen is naar de derde plek op van de wereldranglijst. Met name begin vorig seizoen was de Noord-Ier niet te stoppen en won hij drie grote toernooien, waaronder het UK Championship, in korte tijd.
Deze week in Berlijn zagen we toch een andere kant van de nummer drie van de wereld die we lange tijd niet hebben gezien. In de partij tegen Joe O'Connor, die Allen uiteindelijk met 5-2 zou winnen, slaat hij keihard op tafel na een gemiste roze.
picture

German Masters | Allen slaat hand tegen tafel na makkelijk gemiste roze

Frame conceded

Een paar dagen voor de wedstrijd tegen O'Connor was echter al te zien dat Allen er deze week niet helemaal lekker in zou zitten. In de kwalificatiewedstrijd tegen de Engelsman Manasawin Phetmalaikul liet 'The Pistol' zich ook al van een niet al te beste kant zien.
Bij een 3-2 stand in het voordeel van Allen lijkt de Noord-Ier een goede kans te hebben om het frame van de Engelsman te stelen, totdat hij een zwarte van de spot mist. Uit pure frustratie werpt Allen een bal rond de tafel, wat resulteert in opgave van het frame. Het verschil na de gemiste zwarte was 51 punten met nog 59 op tafel.
Omdat het frame mathematisch nog niet verloren was, is het niet toegestaan om een frame te beëindigen. De actie van Allen komt hem op een boete te staan. Uiteindelijk wist Allen die partij wel te winnen en kwalificeerde hij zich voor het toernooi in Berlijn, waar hij in de achtste finales uitgeschakeld zou worden tegen John Higgins.
picture

German Masters | Allen geeft gefrustreerd frame weg en kan boete tegemoet zien

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie