Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

German Masters | Si Jiahui ondanks schrikmomentje naar halve finale - voor het eerst sinds WK

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 02/02/2024 om 20:35 GMT+1

Si Jiahui, kent u ‘m nog? De Chinees bereikte op de German Masters de halve finale door Ryan Day met maar liefst 5-1 te verslaan. De laatste keer dat Si zó ver kwam op een serieus toernooi dateert van het WK snooker, toen hij een grote voorsprong verspeelde tegen Luca Brecel. Ook nu kende hij een schrikmomentje.

German Masters | Si Jiahui ondanks schrikmomentje naar halve finale - voor het eerst sinds WK

De wedstrijd leek al gespeeld toen Si nog een onverwachte misser beging, waardoor Day ten laatste male terug aan tafel mocht komen. Hij miste, Si mikte wel raak en toen was de partij ook echt over. Maar na die misser straalde het ongeloof even van het gezicht van Si.
Dat was op zich nergens voor nodig, want hij speelde een prima pot snooker. De vijf frames die Si in zijn zak stak vielen allemaal zijn kant op door het realiseren van breaks van 50 en dat is echt geen sinecure, ook niet in het Tempodrom in Berlijn waar deze week wordt gespeeld.
picture

WK Snooker | Luca Brecel poetst achterstand van negen frames weg tegen Si Jiahui

Inhaalrace Brecel nog niet vergeten

Si staat momentele 29ste op de wereldranglijst, maar behalve tijdens de Shoot Out presteerde hij dit seizoen nog niet onwijs goed. Net als Brecel kampt Si qua prestaties met een terugslag na het o zo succesvol verlopen WK, waarop hij eventjes niet te stoppen leek.
Dat gebeurde na een inhaalrace van Brecel echter alsnog, in een halve finale die velen zich nog kunnen heugen. Het goede nieuws voor Si is dat hij dit keer niet tegen Brecel aanloopt, want hij neemt het bij de laatste vier op tegen Kyren Wilson of Fan Zhengyi. Ook die halve eindstrijd gaat over best of 9 frames.
picture

WK snooker | Inhaalrace op gang in halve finale - Brecel en Si jutten elkaar op met geniale pots

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie