Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

International Championship | Ronnie O’Sullivan callt foul op zichzelf - Zhang Anda profiteert

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 11/11/2023 om 14:38 GMT+1

Ronnie O’Sullivan en Zhang Anda blijven tijdens de halve finale van het International Championship maar weinig voor elkaar onderdoen. De twee verdeelden de eerste twaalf frames, voor een tussenstand van 6-6 zonder dat er nog valt te zeggen wie er gaat winnen. Het is vooral spannend, niet per se flitsend, wat O’Sullivan uitbeeldde door zeer sportief een foul op zichzelf te callen.

International Championship | Ronnie O’Sullivan callt foul op zichzelf - Zhang Anda profiteert

Het twaalfde frame verliep behoorlijk bizar, met een tafel die in een totaal rommeltje ontaardde en waar de gekste stoten uit de kast moesten worden gehaald om een beslissing te forceren. Precies toen O’Sullivan de boel op orde leek te brengen, ging het alsnog mis.
‘The Rocket’ kwam met de cue ball veel te dicht op groen waardoor het risico bestond op een overtreding. Die overtreding moest O’Sullivan zelf callen omdat de scheidsrechter op de verkeerde positie was gaan staan. Hij raakte met zijn keu twee keer de witte bal.
Lastig te zien, zeker vanaf een afstandje, maar de zevenvoudig wereldkampioen was zo eerlijk om ten nadele van zichzelf de beurt aan Anda te gunnen en zichzelf strafpunten te bezorgen. De Chinees greep dat buitenkansje met beide handen aan om na driekwart wedstrijd de stand weer in evenwicht te brengen.
picture

International Championship | O’Sullivan mist weer rode bal - Carter profiteert uiteindelijk niet

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie