Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

International Championship | Tom Ford wint de laatste vier frames - goed voor finaleplek

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 10/11/2023 om 16:27 GMT+1

Tom Ford heeft voor de tweede keer dit jaar en voor de derde keer in zijn loopbaan een rankingfinale gehaald. Hij haalde dit kunststukje uit op de International Championship. Ford was in een vrij spannende halve finale te sterk voor Jordan Brown en won met 9-6. Dankzij zijn overwinning meldt Ford zich bij de beste zestien snookerspelers van de wereld.

International Championship | Tom Ford wint de laatste vier frames - goed voor finaleplek

Ford keek een groot deel van de wedstrijd aan tegen een achterstand. De eerste drie frames verloor hij stuk voor stuk van Brown, maar daarna vond-ie zijn draai. Het stond gelijk na de eerste sessie, tijdens de volgende mid session interval en er werd al langzaam afgeteld naar een decider.
Zo ver kwam het echter niet. Vanaf 5-6 plaatste Ford een tussensprint. Eentje die hem een finaleplek opleverde. De veertigjarige uit Leicester sloeg toe op het juiste moment. Indrukwekkend was het feit dat hij ook nog eens toesloeg op basis van het realiseren van drie century breaks op rij.
picture

International Championship | Tom Ford ziet voorsprong wegsmelten, maar schudt Hawkins alsnog af

In finale tegen O'Sullivan of Zhang Anda

Toen Ford eenmaal een voorsprong te pakken had, liet hij niet meer los en stelde hij zijn plekje in de finale veilig. Ford heeft het geluk dat hij zaterdag een rustdag mag opnemen voordat zondag de finale op het programma staat. Wellicht kan hem dit helpen om na twee verliespartijen zijn eerste finale te winnen.
Eerst moeten Ronnie O’Sullivan en Zhang Anda in Tianjin nog uitmaken wie de tegenstander wordt. De eindstrijd wordt zondag verdeeld over twee sessie gespeeld, op basis van een best of 19. De winnaar verdient een cheque van 175.000 pond, de runner-up incasseert nog altijd 75.000 pond.
picture

International Championship | Brown verslaat Maguire na decider met kansen over en weer

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie