Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Northern Ireland Open | Chris Wakelin straft fouten Murphy af en kiepert hem eruit

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 27/10/2023 om 01:44 GMT+2

Chris Wakelin heeft tijdens de Northern Ireland Open optimaal gebruik gemaakt van een minder optreden van Shaun Murphy. ‘The Magician’ slaagde er bij de laatste zestien niet in om te toveren, waarvan het gevolg zich liet raden. Een nederlaag (4-2) en geen plekje in de kwartfinale.

Northern Ireland Open | Chris Wakelin straft fouten Murphy af en kiepert hem eruit

Wakelin had de wedstrijd misschien zelfs wel met grotere cijfers moeten winnen, maar wist het geluk niet aan zijn zijde. Zo verloor hij het eerste frame door per ongeluk een roze bal te potten met de eindstreep in zicht en greep hij ook in het derde frame mis.
Des te knappe was het dat Wakelin de overige frames wel naar zich toetrok. Murphy speelde duidelijk minder dan tijdens zijn puike optreden tegen Sean O’Sullivan, waardoor hij kwetsbaar was. Een wisseltruc qua keus haalde ook weinig uit.
Zo kon het gebeuren dat Wakeling zichzelf toegang verschafte tot de laatste acht, waarin een treffen wacht met Yuan Sijun. De Chinees maakte een einde aan de dadendrang van de zeventienjarige Stan Moody. Hij won met 4-2.
picture

Northern Ireland Open | Overwerk voor Shaun Murphy - verslaat Marco Fu pas na spannende decider

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie