Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Snooker | Stephen Maguire verslaat rivaal Shaun Murphy en bereikt kwartfinale tegen David Gilbert

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 28/04/2024 om 13:19 GMT+2

In het bovenste kwart van het speelschema voor het WK Snooker zijn alle geplaatste spelers inmiddels naar huis. David Gilbert wachtte op Stephen Maguire of Shaun Murphy als tegenstander, het wordt de Schot. On Fire ging met een 10-6 voorsprong de slotsessie in en wist alle fouten van de wereldkampioen van 2005 af te straffen. Het werd uiteindelijk 13-9.

WK Snooker | Stephen Maguire verslaat rivaal Shaun Murphy en bereikt kwartfinale tegen David Gilbert

Het uiterst belangrijke zestiende frame was als laatste van de tweede sessie een prooi voor Maguire, die dat maar al te graag liet weten aan zijn tegenstander. Met een 10-6 voorsprong trok de Schot naar de laatste sessie, waar al gauw duidelijk werd waarom On Fire het voordeel had.
Na een lange safety battle trok Maguire namelijk met een 68-break aan het langste eind. The Magician, in 2005 wereldkampioen, toonde echter veerkracht en wist in drie pogingen het verschil weer terug te brengen naar vier frames.
Even leek hij op weg zijn achterstand nog kleiner te maken, maar na een break van 43 ging een schijnbaar makkelijke rode toch mis. Een 73-clearance van Maguire bracht hem op de rand van de kwartfinale. Murphy gaf zich nog niet helemaal gewonnen en wist zich met een 83-break in ieder geval tot de Mid Session Interval te spelen.
picture

WK Snooker | Rivaliteit Stephen Maguire en Shaun Murphy bereikt opnieuw hoogtepunt

Murphy graaft eigen graf

27 punten hielpen Murphy niet bepaald op gang na de theepauze, maar Maguire kon er slechts 21 van zijn kant tegenin brengen. De Brit trok het verschil terug tot 12-9, om al vroeg in het volgende frame een fout te maken. De Schot liet zich deze kans niet ontglippen en trok de wedstrijd naar zich toe met de eerste Century Break van dit duel.
In de kwartfinale neemt Maguire het dus op tegen David Gilbert, die in de eerste ronde titelverdediger Luca Brecel in een decider klopte en een ronde later geen kind had aan Robert Milkins. Normaal gesproken staan Gilbert en Maguire aankomende dinsdag weer in The Crucible.

Welke wedstrijden zie je in de tweede ronde van het WK Snooker?

David Gilbert - Robert Milkins (16) | 13-4
Stephen Maguire - Shaun Murphy (8) | 13-9
Kyren Wilson (12) – Joe O’Connor | 6-2
John Higgins (13) - Mark Allen (4) | 4-4
Judd Trump (3) - Tom Ford (14) | 13-7
Jak Jones - Si Jiahui | 13-9
Jack Lisowski - Stuart Bingham | 3-5
Ryan Day - Ronnie O'Sullivan (2) | 3-4

Waar kijk je?

De eerste ronde is voorbij, maar je hebt nog steeds geen keus: alle ballen gaan nog steeds op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel een verrassende naam de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie